Ζήστε τη μάχη Corvette-Aston στο νήμα του Le Mans [video]

Ζήστε τη μάχη Corvette-Aston στο νήμα του Le Mans [video]

Δείτε το video με το τελευταίο τέταρτο του 24ωρου αγώνα, όπου έγινε η επική μάχη για τη νίκη στην κατηγορία GTE Pro.

Οι φετινές 24 Ώρες του Le Mans θα μείνουν στην Ιστορία για την εκατόμβη στη μεγάλη κατηγορία LMP1, τη νίκη της «καταδικασμένης» Porsche, αλλά κυρίως για την επική μάχη ανάμεσα στην Corvette του Jordan Taylor και την Aston Martin του Jonny Adam.

O Jordan Taylor, ήδη νικητής φέτος στις 24 Ώρες της Daytona, έκανε την τελευταία βάρδια στο Le Mans, στο τιμόνι της Corvette No.63. Θυμίζουμε ότι το 2015 είχε κρυφτεί στην τουαλέτα από άγχος, μην μπορώντας να βλέπει τον team-mate του να κάνει τα τελευταία χιλιόμετρα πριν πάρει την καρό σημαία και τη νίκη στην κατηγορία.

Φέτος λοιπόν, ο 26χρονος Αμερικανός ήταν ο ίδιος σε αυτή τη θέση, αλλά είχε πολύ πιο δύσκολο και αγχωτικό έργο. Η Corvette του δεν ήταν 5 γύρους μπροστά από τον δεύτερο, όπως το 2015, αλλά έπρεπε να αποκρούσει τις επιθέσεις του Jonny Adam, με την Aston No.97 που είχε πάρει και την pole position.

O 32χρονος Άγγλος ήταν κολλημένος στον προφυλακτήρα του Taylor σε κάποια σημεία, αναγκάζοντάς τον να κάνει έξυπνες αμυντικές κινήσεις. Ο Adam έκανε την πρώτη σοβαρή προσπάθεια για προσπέρασμα στη στροφή Arnage, αλλά μπλόκαρε τα φρένα της Aston, άνοιξε τη γραμμή του και η Corvette τον ξαναπέρασε από την εσωτερική, με ένα ελαφρό σπρώξιμο.

Η Aston έχασε χρόνο, με αποτέλεσμα η Corvette να ξεφύγει λίγο και όλοι να πιστέψουμε ότι το θέμα είχε λήξει, αφού απέμεναν μόνο δυόμισι λεπτά αγώνα. Όμως τα φρένα της Corvette είχαν αρχίσει να κουράζονται και ο Taylor έκανε το λάθος, μπλοκάροντας και πηγαίνοντας ίσια στο σικέιν, περνώντας μέσα από την αμμοπαγίδα.

Όλοι αναρωτιόμασταν αν θα του επέβαλλαν ποινή επειδή έκοψε δρόμο για να παραμείνει μπροστά, όμως η τιμωρία ήρθε από… ψηλά, αφού η Corvette έπαθε ζημιά στο εμπρός μέρος της από την off-road παράκαμψη. Κομμάτια άρχισαν να φεύγουν από τον προφυλακτήρα και το splitter, το εμπρός δεξιό λάστιχο είχε "τετραγωνιστεί" και το εμπρός αριστερό είχε τρυπήσει.

Δεν το πήραμε χαμπάρι, αλλά φάνηκε στην έξοδο του σικέιν, στο τέλος του προτελευταίου γύρου, όταν ο Taylor υπέστρεψε, άνοιξε την τροχιά του και ο Adam του μπήκε από την εσωτερική για να περάσει μπροστά στην επιτάχυνση πριν τη γραμμή του τερματισμού.  

Ελπίζαμε η Corvette αντεπιτεθεί, αλλά την είδαμε να δυσκολεύεται και να βγαίνει από την πίστα στις δεξιές στροφές, πριν τη δούμε να σέρνεται προς τον τερματισμό με σκασμένο το λάστιχο και ζημιές εμπρός αριστερά. Ο Taylor μάλιστα πήγαινε τόσο αργά, που έχασε και τη δεύτερη θέση από τη Ford GT του Harry Tincknell…

Τέτοια μάχη δεν θυμάμαι να έχουμε ξαναδεί πάνω στο νήμα ενός 24ωρου αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube