Υποχρεωτικοί οι αερόσακοι στο MotoGP

Υποχρεωτικοί οι αερόσακοι στο MotoGP

Από το 2018 θα είναι υποχρεωτική η χρήση αερόσακων στις φόρμες των αναβατών MotoGP.

Η επιτροπή του MotoGP που συνεδρίασε στο περιθώριο του αγώνα στο Motegi αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση αερόσακών στις δερμάτινες φόρμες των αναβατών.

Η απόφαση ελήφθη μετά από επικοινωνία με την ομάδα εργασίας που έχουν συστήσει για το θέμα της ασφάλειας των αναβατών οι κατασκευαστές αγωνιστικού εξοπλισμού που εμπλέκονται στο πρωτάθλημα. Η χρήση των αερόσακων προκρίθηκε ως μία αποτελεσματική και έξυπνη λύση.

Την καινοτομία εισήγαγαν η Alpinestars και η Dainese. Η τεχνολογία των αερόσακων έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει δραστικά την πιθανότητα τραυματισμών στις κλείδες και στους ώμους. Και είναι διαθέσιμη τόσο για τους αγωνιζόμενους όσο και για τους αναβάτες στο δρόμο. Η Dainese ανακοίνωσε ότι κάποιοι μικρότεροι κατασκευαστές όπως η Rev’it και η Furygan έχουν αγοράσει τα δικαιώματα της δικής της τεχνολογίας D-Air για τις φόρμες που κατασκευάζουν, θέλοντας να δείξει ότι στο μέλλον αυτή η τεχνολογία θα αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στην αγορά.



Η BMW Motorrad λανσάρει επίσης ένα μπουφάν με ενσωματωμένο αερόσακο, με την ονομασία Street Air, το οποίο υιοθετεί την τεχνολογία Tech-Air kit της Alpinestars. Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί έναν περίπλοκο αλγόριθμο ώστε να ανιχνεύει ένα ατύχημα που πρόκειται να συμβεί. Τότε φουσκώνει το τμήμα του μπουφάν που καλύπτει τον κορμό, στιγμές πριν το πρώτο χτύπημα. Η ζώνη προστασίας καλύπτει τα νεφρά, τον θώρακα και τους όμως. Και δεν χρειάζεται καμία σύνδεση με την μοτοσικλέτα.

Η τεχνολογία των αερόσακων μοιάζει σχετικά απλή για την προστασία που προσφέρει, οπότε είναι η τάση που προφανώς θα ακολουθήσουν οι περισσότεροι.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube