WTCC Macau: Νικη του Huff και της Lada [video]

WTCC Macau: Νικη του Huff και της Lada [video]

Ο Robert Huff με το Lada πήρε τη νίκη στον τελευταίο φετινό αγώνα του WTCC, που έγινε στη φημισμένη, δύσκολη πίστα στους δρόμους του Macau.

Ήταν η έβδομη νίκη του Βρετανού, παλιού παγκόσμιου πρωταθλητή, στο Macau – και η πρώτη της Lada στην πρώην πορτογαλική αποικία, στην Κίνα.

Η νίκη του Huff όμως ήρθε μετά από ατυχία του Tiago Monteiro (Honda) στον τελευταίο γύρο.

Στον αγώνα έγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Huff, τον Monteiro και τον περσινό πρωταθλητή Yvan Muller (Citroen).

Δύο γύρους πριν τον τερματισμό, ο Πορτογάλος πρώην οδηγός F1, o Monteiro, έδειχνε να έχει εξασφαλίσει την πρώτη του φετινή νίκη, αφού είχε ανοίξει μια διαφορά 2”.

Η επέμβαση του safety car όμως έδωσε στον Huff μια τελευταία ευκαιρία. Στην επανεκκίνηση, ο Monteiro υπερασπίστηκε με επιτυχία την πρώτη θέση στη μεγάλη ευθεία, αλλά είχε πρόβλημα με την υποβοήθηση του τιμονιού και χτύπησε στην μπαριέρα στην έξοδο της φουρκέτας, στον τελευταίο γύρο.

«Χωρίς το πρόβλημα του Tiago δεν νομίζω να είχα νικήσει», δήλωσε ιπποτικά ο Huff. «Χτύπησε την μπαριέρα και με έκανε να τη χτυπήσω κι εγώ. Ήξερα πως το Lada δεν είναι το ταχύτερο στην ευθεία, αλλά το έκανα πολύ φαρδύ για να κρατήσω πίσω μου τον παλιό μου φίλο, τον Yvan».

Ο Muller (Citroen), που είχε ξεκινήσει από την 8η θέση (ενώ ο Huff από την pole, στην ανεστραμμένη σειρά εκκίνησης), τερμάτισε μόλις 0,3” πίσω από τον Βρετανό. Τρίτος τερμάτισε ο Γάλλος Hugo Valente (Chevrolet) και τέταρτος ο Ούγγρος Norbert Michelisz (Honda), που χάρη στα σταθερά καλά του αποτελέσματα παίρνει και την 4η θέση στο πρωτάθλημα, πίσω από τα τρία αχτύπητα εργοστασιακά Citroen των Jose Maria Lopez, Yvan Muller και Sebastien Loeb.

Για την Ιστορία, ο Lopez είχε κερδίσει με άνεση τον πρώτο αγώνα στο Macau, λίγο πριν, ξεκινώντας από την pole position. Ήταν η 10η φετινή νίκη του Αργεντινού, που σημειωτέον δεν είχε ξανατρέξει ποτέ στο Macau.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube