WTCC: Το «αντίο» του Yvan Muller [video]

WTCC: Το «αντίο» του Yvan Muller [video]

Αποχωρεί από την ενεργό δράση με τέσσερα πρωταθλήματα στο WTCC και μια σειρά από πολλές ακόμη διακρίσεις

Φαίνεται πως το 2016 είναι η χρονιά των αποχωρήσεων από τους αγώνες. Έτσι, μετά τον Massa και τον Button, ένας άλλος οδηγός που έχει γράψει τη δική του ιστορία στις πίστες, ο Yvan Muller αποχαιρέτησε την ενεργό δράση.
 
Στο ενεργητικό του μετρά 4 πρωταθλήματα στο WTCC, 10 πρωταθλήματα στο Trophée Andros Ice Racing και βέβαια μια δυναμική παρουσία στο BTCC όπου έχει να επιδείξει 36 νίκες. Βέβαια, κατέχει και το ρεκόρ των 48 νικών στο WTCC. Στο συγκεκριμένο θεσμό πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα στο τιμόνι ενός μη εργοστασιακού Chevrolet Cruze, πριν μεταπηδήσει στην ομάδα της Citroen, η οποία και αυτή αποχωρεί από το WTCC. 
 
Συγκινητικές ήταν οι δηλώσεις του συναθλητή του στη Citroen και πρωταθλητή José María López μετά τον τερματισμό στον αγώνα του Κατάρ. Ο López τόνισε πως η ημέρα ασχέτως αγωνιστικού αποτελέσματος ανήκει στον Yvan, επισημαίνοντας πως τον σέβεται απεριόριστα και λέγοντας του ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα πρόσφερε και στην ομάδα αλλά και στο σπορ γενικότερα. 
 
Από την πλευρά του ο Muller υπογράμμισε πως ήρθε πλέον ο καιρός να αποσυρθεί. Η συγκεκριμένη στιγμή είναι συναισθηματικά φορτισμένη για εμένα - είπε -  όμως πάντα έρχεται μια στιγμή που κάτι θα τελειώσει και από αυτήν την άποψη είμαι χαρούμενος που για εμένα, αυτό συμβαίνει τώρα, κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Τελειώνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα και να τονίσει πως όποιες αψιμαχίες και διαξιφισμοί είχαν να κάνουν μόνον με τους αγώνες και πως βγαίνοντας από τις πίστες οι σχέσεις τους ήταν εξαιρετικές. 
 
Ο 47χρονος Muller δεν έκανε σαφείς τις προθέσεις του για το μέλλον σε ό,τι αφορά στο WTCC, όμως είναι σίγουρο πως θα ασχοληθεί με την ομάδα του, την Yvan Muller Racing, το σημαντικότερο πρότζεκτ της οποίας είναι στο LMP3 στο European Le Mans Series.
 
Θα ασχοληθώ είπε με τους νέους οδηγούς της ομάδας μου, θα αφιερώσω μπόλικο χρόνο στην οικογένειά μου και το υπόλοιπο ένα τρίτο του χρόνου μου θα κάνω κάτι άλλο. Θα επιστρέψω - είπε - με ένα άλλο καπέλο αυτή τη φορά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω να σας αποκαλύψω τι ακριβώς θα είναι αυτό. 
 
Δείτε την οnboard αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του Yvan Muller.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube