World RX: Πρωταθλητής ο Ekström [video]

World RX: Πρωταθλητής ο Ekström [video]

O δύο φορές πρωταθλητής DTM, Mattias Ekström, πήρε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο, αυτόν του World Rallycross.

Ο βετεράνος Σουηδός, που είχε κάνει παλιότερα και εντυπωσιακές εμφανίσεις στο ράλι της πατρίδας του, εξασφάλισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross στον χθεσινό γύρο, στη Γερμανία.

Αγωνιζόμενος με το Audi A1 της δικής του ομάδας, EKS, ο Ekström τερμάτισε 5ος στον χθεσινό τελικό στην πίστα του Estering (όπου νικητής ήταν ο Kevin Eriksson) και είναι τώρα 30 βαθμούς μπροστά από τον περσινό και προπέρσινο πρωταθλητή, τον Petter Solberg.

Ακόμη κι αν ο Ekström δεν αγωνιστεί στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, στην Αργεντινή, ο Solberg μπορεί το πολύ να ισοβαθμίσει μαζί του, αλλά θα χάσει τον τίτλο επειδή ο Ekström έχει περισσότερες νίκες.

«Το ότι κερδίσαμε αυτό το πρωτάθλημα με τον τρόπο που το κάναμε, φτιάχνοντας τη δική μας ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια και προσπαθώντας να νικήσουμε με σεβασμό και να κάνουμε κάτι τώρα για το σπορ, με κάνει να νιώθω αληθινά ευτυχισμένος», δήλωσε ο Ekström. «Είναι μια μεγάλη προσπάθεια για την οικογένειά μου, την ομάδα και όλα τα παιδιά. Είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή».

Ο Eriksson, από την πλευρά του, πήρε τον αγώνα στη Γερμανία στην πρώτη του φετινή εμφάνιση σε τελικό. Εκκίνησε από τη δεύτερη σειρά, πίσω από τους Solberg και Ekström, αλλά έκανε ένα προσπέρασμα με τις πάντες από την εξωτερική της πρώτης στροφής, περνώντας τους όλους (βλ. video πιο κάτω) για να πάρει την πρωτοπορία που ποτέ δεν έχασε στη συνέχεια.

Ο κύριος ανταγωνιστής του ήταν ο Solberg, αλλά ο Eriksson νίκησε τον πρωταθλητή WRC του 2003 σε μια μονομαχία μέχρι τη γραμμή του τερματισμού αφού είχε κάνει τον «τζόκερ» του στον τελευταίο γύρο.

Ο Solberg έκανε τον δικό του τζόκερ στον 4ο γύρο του αγώνα, πέφτοντας πίσω από τον συμπατριώτη του, Andreas Bakkerud, δύο φορές νικητή φέτος. Ο Bakkerud έκανε τον τζόκερ του στον 5ο γύρο, με αποτέλεσμα να τον φτάσουν ο νεοστεφής πρωταθλητής Ευρώπης, Kevin Hansen, και ο Ekström.

O Νορβηγός κατάφερε να μείνει μπροστά τους και να τερματίσει 3ος, πίσω από τους Eriksson και Solberg, αλλά πήγε εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο της πίστας έχοντας εισπνεύσει καπνούς.

Ο Johan Kristoffersson ξεκίνησε στη Γερμανία με μια μαθηματική πιθανότητα να αναβάλει την έκβαση του πρωταθλήματος για τον τελευταίο αγώνα, στην Αργεντινή,  αλλά ένα σκασμένο λάστιχο στον 3ο γύρο ενώ ήταν στην τέταρτη θέση, τον έβγαλε εκτός διεκδίκησης και ανέβασε ξανά τον Solberg στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube