World RX Barcelona: Νίκη Kristoffersson μετά τον αποκλεισμό του Ekström [video]

World RX Barcelona: Νίκη Kristoffersson μετά τον αποκλεισμό του Ekström [video]

O Ekström τερμάτισε πρώτος στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, αλλά αποκλείστηκε επειδή είχε σπρώξει τον Solberg εκτός πίστας.

Ο Mattias Ekström (Audi S1) ξεκίνησε τον πρώτο τελικό της χρονιάς δίπλα στον Petter Solberg (VW Polo) και ήταν λίγο μπροστά την ώρα που μπήκαν στην πρώτη στροφή.

Ο Ekström τότε έκλεισε τον Solberg, στριμώχνοντάς τον στα προστατευτικά λάστιχα, με αποτέλεσμα ο Νορβηγός, δύο φορές πρωταθλητής, να κάνει τετακέ και να βγει εκτός μάχης.

Ο team-mate του Solberg και περσινός πρωταθλητής, Johan Kristoffersson, μπήκε πίσω από τον Ekström στον πρώτο γύρο, έχοντας πίσω του τον Andreas Bakkerud, που κι αυτός αγωνίζεται φέτος με VW.

O θρύλος των ράλι, Sebastien Loeb (Peugeot 208) ήταν ο πρώτος που μπήκε για τον υποχρεωτικό γύρο joker.

Μπροστά, ο Ekström έγραψε τον ταχύτερο γύρο του διημέρου και μαζί με τον Kristoffersson άνοιξαν διαφορά από τον Bakkerud στην πρώτη φάση του αγώνα.

Πιεζόμενος από τον Kristoffersson με το εργοστασιακό VW Polo, o Ekström μπήκε στην παρακαμπτήριο του joker στον 5ο γύρο του αγώνα και ξαναβγήκε 2ος, μπροστά από τον Loeb, που είχε στο μεταξύ περάσει τον Bakkerud.

Όντας πλέον επικεφαλής, ο Kristoffersson πίεσε στο  όριο στον τελευταίο γύρο σε μια προσπάθεια να βγει μπροστά από τον Ekström, όμως ο οδηγός της Audi ξαναπέρασε μπροστά και προστάτεψε την αγωνιστική γραμμή για να κρατήσει πίσω του το Polo του συμπατριώτη του.

Μετά τον εκ των υστέρων αποκλεισμό του Ekström, όλοι ανέβηκαν μία θέση στην κατάταξη. Ο Σουηδός πάντως κράτησε τους βαθμούς που είχε συγκεντρώσει στους προκριματικούς και ημιτελικούς.

Ο Loeb κατατάχτηκε 2ος, μπροστά από τον Bakkerud. O Niclas Grönholm (γιος του παλιού πρωταθλητή WRC, Marcus) πήρε μέρος στον δεύτερο τελικό RX της καριέρας του και τερμάτισε 4ος με το Hyundai i20 της GRX. O Solberg, που ήταν ο νικητής του πρώτου ημιτελικού, κατατάχτηκε τελικά 5ος.

Ο Ekström ήταν τυχερός που πήρε μια θέση στην πρώτη σειρά εκκίνησης του τελικού. Ο πρωταθλητής WRX του 2016 ήταν μόλις 5ος στον πρώτο γύρο του δεύτερου ημιτελικού, καθώς είχε ανοίξει τη γραμμή του στην Στροφή 1 με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Timmy Hansen (Peugeot) και τρεις άλλοι.

Ο Σουηδός έδωσε μάχη κι ανέβηκε ξανά 2ος προς το τέλος του αγώνα, για να πάρει την πρώτη θέση όταν το 208 του Hansen έκοψε ρυθμό λόγω ηλεκτρικού προβλήματος.

Τυχερός ήταν και ο Loeb, που ξεκίνησε κι αυτός τον τελικό από την πρώτη σειρά, ενώ είχε προκριθεί στον ημιτελικούς μόνο χάρη στο γεγονός ότι η Peugeot απέσυρε το αυτοκίνητο του Kevin Hansen από τη 12η θέση.

Ο Γάλλος τερμάτισε 2ος, πίσω από τον Ekström, στον δεύτερο ημιτελικό, χάρη στο πρόβλημα του Tommi Hansen.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube