World Rallycross, Γερμανία: Solberg στο φωτο-φίνις [video]

World Rallycross, Γερμανία: Solberg στο φωτο-φίνις [video]

O Petter Solberg πήρε την τρίτη στη σειρά νίκη του στο World RX, στο Estering της Γερμανίας, νικώντας πάνω στο νήμα τον αστέρα του DTM, Mattias Ekstrom.

Δεν ήταν ένα εύκολο Σαββατοκύριακο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι του 2003, τον Petter Solberg, αφού έσπασε η ανάρτηση του Citroen DS3 του σε έναν από τους προκριματικούς γύρους και έδωσε μάχη για να προκριθεί 5ος στην Ενδιάμεση Κατάταξη.

Ο Νορβηγός στη συνέχεια κέρδισε τον ημιτελικό του για να πάρει θέση στην πρώτη σειρά εκκίνησης του τελικού, δίπλα στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος RX, Robin Larsson.

Ο Σουηδός με το Audi Α1 έκανε την καλύτερη εκκίνηση για να μπει επικεφαλής, ενώ ο Solberg ξεκίνησε πιο αργά, αλλά έφτασε δεύτερος στην πρώτη στροφή.

Το δίδυμο της EKS RX Audi, o Ekstrom και ο Pontus Tidemand, ήταν πλάι-πλάι στην πίσω ευθεία διεκδικώντας την 3η θέση, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, τον Ekstrom, να παίρνει το πλεονέκτημα πριν μπει πρώτος στην παρακαμπτήριο για να εκτίσει τον joker” του.

Ο Larsson άρχισε να ξεφεύγει ελαφρά από τον Solberg, αλλά έκανε ένα λάθος στην ασφάλτινη φουρκέτα στον 3ο γύρο, και στη συνέχεια άλλο ένα στο χωμάτινο τμήμα της διαδρομής.

Αυτό επέτρεψε στον Solberg να του πάρει την εσωτερική και να περάσει επικεφαλής, με τον Larsson να παίζει αμέσως μετά τον joker του, βγαίνοντας πίσω από τον Ekstrom.

Αντιμετωπίζοντας ένα μικρό πρόβλημα με το σύστημα anti-lag του κινητήρα του, ο Solberg άφησε τον joker του για τον τελευταίο γύρο. Επιστρέφοντας στην κύρια διαδρομή, κατάφερε να περάσει τη γραμμή του τερματισμού μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν από τον Ekstrom (βλ. φωτογραφία)

Ο Larsson τερμάτισε 3ος με τον Tidemand 4ο και τον Toomas Heikkinen 5ο μετά από έναν ήσυχο αγώνα με το VW Polo. O Timmy Hansen (Peugeot 208) τερμάτισε 6ος, έχοντας ξεκινήσει από την τελευταία θέση και έχοντας αφήσει τον joker του για τον τελευταίο γύρο.

Η νίκη του Solberg τον έφερε 52 βαθμούς μπροστά από τον Heikkinen στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ απομένουν ακόμα τρεις αγώνες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΟΥ – 6 ΓΥΡΩΝ:

Θ.

Οδηγός

Ομάδα

Αυτ/το

Χρ./Διαφ.

1

Petter Solberg

PS 110% AB

Citroen

3’52”115

2

Mattias Ekstrom

EKS

Audi

0,005”

3

Robin Larsson

Bergs Fegen

Audi

2,354”

4

Pontus Tidemand

EKS

Audi

3,669”

5

Toomas Heikkinen

Marklund Motorsport

Volkswagen

4,150”

6

Timmy Hansen

Team Peugeot-Hansen

Peugeot

5,423”

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube