VW Group: Ασφαλή τα αγωνιστικά προγράμματα

VW Group: Ασφαλή τα αγωνιστικά προγράμματα

Η πολύκροτη υπόθεση με τις εκπομπές δεν θα επηρεάσει τις αγωνιστικές δραστηριότητες, δηλώνει ο νέος πρόεδρος του ομίλου, Matthias Müller.

Ο Müller, που προήχθη από CEO της Porsche σε πρόεδρο του VW Group μετά την παραίτηση του Martin Winterkorn, δήλωσε ότι το «σκάνδαλο» δεν θα επιφέρει τη ματαίωση κανενός από τα αγωνιστικά προγράμματα της VW , της Audi ή της Porsche, σε ράλι ή σε πίστες.

«Τα αγωνιστικά προγράμματα δεν διατρέχουν κίνδυνο ματαίωσης ή σημαντικής περικοπής, διότι οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για τον όμιλο και τις μάρκες του», είπε ο Müller κατά την επίσκεψή του στο φινάλε του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC), στο Μπαχρέιν, το περασμένο Σάββατο.

«Βασικά, δεν θέτουμε υπό αμφισβήτηση τις αγωνιστικές μας προσπάθειες».

Ο Müller πρόσθεσε ότι το 2015 ήταν «μια φοβερή χρονιά, με απίστευτες επιτυχίες και τεράστια προσπάθεια από όλες τις ομάδες».



Πάντως η Porsche ετοιμάζεται να αποκλιμακώσει τη δραστηριότητά της στην κατηγορία GTE Pro του WEC. Αναμένεται να ανακοινώσει στα μέσα Δεκεμβρίου ότι η εργοστασιακή ομάδα Manthey δεν θα υπερασπιστεί τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών που πήρε φέτος, καθώς η Porsche θα εστιάσει στην εξέλιξη μιας νέας, facelifted 911 σύμφωνα με τους κανονισμούς GTE που θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.

Είναι πιθανό η μάρκα να παραμείνει στην GTE Pro με μία μόνο εργοστασιακά υποστηριζόμενη 911 RSR, που θα την τρέχει η ομάδα Proton, όπως είχε ήδη γίνει στο Le Mans Series το 2007-11 και την πρώτη χρονιά του WEC, το 2012.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube