Video: Ένας γύρος με BMW M4 DTM στην Πράσινη Κόλαση

Video: Ένας γύρος με BMW M4 DTM στην Πράσινη Κόλαση

Ένα εκπληκτικό on board video, με την σπάνια, άγρια ομορφιά των «αμοντάριστων πλάνων». Και ένας εξαιρετικός χρόνος.

Δείτε τον Augusto Farfus να γράφει έναν εντυπωσιακό χρόνο BTG στο Nurburgring με την αγωνιστική BMW M4 DTM. Συγκλονιστικός ο ήχος, ανατριχιαστικό το περιβάλλον και εκπληκτική η οδήγηση του Farfus.

Το video ξυπνά μνήμες από την χρυσή εποχή του DTM με τις θρυλικές BMW M3 E30 και Mercedes 190E να ίπτανται στα χασίματα. Τα αγωνιστικά δεν πατούν στην Πράσινη Κόλαση για αγωνιστική χρήση, οπότε αυτό το video που τραβήχτηκε στο πλαίσιο κάποιας εκδήλωσης είναι και θα παραμείνει σπάνιο και για αυτό ιδιαίτερης αξίας.



Ο Augusto Farfus είναι Βραζιλιάνος, με την καριέρα του συνδεδεμένη εδώ και χρόνια με την BMW. Ξεκίνησε από την F3000 όπου και πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2003. Έχει έξι πλήρεις σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού και μια στο Ευρωπαϊκό, τέσσερις συμμετοχές στον 24ωρο αγώνα της Daytona, δύο στο LeMans και από το 2012 τρέχει στο DTM με BMW. Το 2016 οδήγησε για την BMW Team MTEK. Το Nurburgring δεν είναι φυσικά άγνωστο στον Farfus. Έχει τρέξει πολλές φορές στον 24ωρο αγώνα, τον οποίο μάλιστα κέρδισε το 2010 με μία BMW M3 GT2 και έκανε τον χρόνο της pole position με μία BMW Z4 GT3 το 2015.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την αγωνιστική BMW Z4 GT3 [video]

Τα αρχικά BTG αναλύονται σε “Bridge to Gantry”. Η μέτρηση BTG είναι πολύ διαδεδομένη, ξεκινά στην τσιμεντένια γέφυρα στην Tiergarten και ολοκληρώνεται στην Dottinger Hohe, στην σιδερένια διαφημιστική γέφυρα. Στην ουσία είναι το Nurburgring σαν μία Ειδική Διαδρομή με ρολαριστή εκκίνηση, στην οποία δεν περιλαμβάνεται η μεγάλη ευθεία στην οποία βρίσκονται το εστιατόριο και τα pits που χρησιμοποιούνται τις ημέρες που το Ring είναι ανοιχτό για οδήγηση στους επισκέπτες. Ο Farfus πέτυχε ένα εντυπωσιακό χρόνο 6’14” που διαλύει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Το εντυπωσιακό είναι ότι πέτυχε τον χρόνο αυτό ενώ συζητά και κάνει high five με τον συνοδηγό του. Δεν ακούμε φυσικά, αλλά βλέπουμε, τις κινήσεις των χεριών του ανθρώπου στο δεξί κάθισμα. Και το ερώτημα είναι ένα. Θα μπορούσαν τα σύγχρονα αγωνιστικά DTM να σπάσουν το ρεκόρ του Bellof από το 1983 όταν είχε γυρίσει σε 6’11” με την Porsche 956;

Η M4 DTM ζυγίζει 1110 kg μαζί με τον οδηγό και αποδίδει 480 ίππους. Για να καλύψει την ευθεία, οι ειδική του btg.com που γνωρίζουν καλά όσο λίγοι το Nurburgring, υπολογίζουν ότι θα χρειαζόταν περίπου 20 με 25 δευτερόλεπτα ακόμη.

Εκείνα τα αυτοκίνητα του Group C έβγαζαν από 700 ως 900 ίππους, ανάλογα τη ρύθμιση. Και είχαν πολύ downforce. Πρέπει όμως να υπολογίσουμε ότι ο Farfus έχασε 10-15 δευτερόλεπτα σε κάποια κομμάτια με υποχρεωτικά αργή διέλευση για λόγους ασφαλείας. Και ο συνοδηγός, ας πούμε βάρους 75 kg, εκτιμάται ότι κοστίζει άλλα 7,5”. Οπότε, η μάχη για το απόλυτο ρεκόρ στο Nurburgring θα ήταν εξαιρετικά αμφίρροπη. Και ενδιαφέρουσα. Θα το τολμήσει η BMW;

Πηγή BTG

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube