Τρελή στούκα στα IndyCars, συντρίμμια το μισό grid [video]

Τρελή στούκα στα IndyCars, συντρίμμια το μισό grid [video]

Ένα κινηματογραφικό ατύχημα στο IndyCar Rainguard 600 στο Texas, παρασύρει το μισό grid στα σκουπίδια.

Στον αγώνα του περασμένου Σαββατοκύριακού στο Texas για το πρωτάθλημα IndyCar εννιά αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε ένα ατύχημα που κάνει ακόμη και την πιο ζωηρή φαντασία, ακόμη και την πλέον εντυπωσιακή χολιγουντιανή ταινία δράσης, να μοιάζει με παιδικό παραμύθι.

Το ατύχημα έγινε στον 154ο γύρο, όταν ο James Hinchcliffe έγινε σάντουιτς, ανάμεσα στους Tony Kanaan και Mikhail Aleshin. Ο Hinchliffe κατέληξε στον τοίχο και η σύγκρουση αυτή προκάλεσε μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων. Στην πορεία, εννιά αυτοκίνητα έμπλεξαν σε αυτό το συμβάν, και μόλις 11 κατάφεραν να συνεχίσουν όταν τελικά επανεκκίνησε ο αγώνας.

Δείτε ακόμη Το πιο τρελό ατύχημα στο Indy 500 [video]

Τρεις ομάδες, που συμμετείχαν με δύο αυτοκίνητα, κυριολεκτικά… αφανίστηκαν από αυτό τον αγώνα: Η Ed Carpenter Racing, η Schmidt Peterson Motorsports και η Dale Coyne Racing. Καθώς πολλά αυτοκίνητα έκαναν τετακε, σέρνονταν στον τοίχο και χτυπούσαν μεταξύ τους, η πίστα γέμισε φλόγες και συντρίμια. Μια έκρηξη είχε σαν αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να τυλιχτεί στις φλόγες και το πράγμα έμοιαζε πιο δραματικό, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε. Όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγοί πέρασαν από το ιατρείο της πίστας αλλά τους δόθηκε άδεια να φύγουν χωρίς ανάγκη για περαιτέρω περίθαλψη.

Ο Hinchcliffe είχε εμπλακεί σε ένα συμβάν στο pitlane νωρίτερα και πάλευε να ανέβει στην κατάταξη. Είχε φτάσει στην 5η θέση όταν έγινε το ατύχημα. Παρόλα αυτά ήταν αυτός στον οποίο ο Chip Ganassi έριξε το φταίξιμο για το συμβάν, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει σηκώσει το πόδι από το γκάζι όταν στριμώχτηκε ανάμεσα στους άλλους δύο οδηγούς. Αργότερα πάντως οι κριτές θεώρησαν τον Tony Kanaan υπεύθυνο και του επέβαλαν ποινή γιατί δεν φρόντισε να αποφύγει μια σύγκρουση που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube