Τον Μάιο το επόμενο Ράλι Ακρόπολις

Τον Μάιο το επόμενο Ράλι Ακρόπολις

Η ημερομηνία διεξαγωγής του εθνικού μας αγώνα μετατέθηκε για το 2016 πιο κοντά στην παραδοσιακή της θέση, μειώνοντας την πιθανότητα κακοκαιρίας.

Το επόμενο Ράλι Ακρόπολις θα γίνει σε επτά μήνες, αφού η ημερομηνία διεξαγωγής του ορίστηκε στις 6-8 Μαΐου του 2016.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι του 2015 έληξε την περασμένη Κυριακή με τον αγώνα της Ελβετίας (βλ. παρακάτω) και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο Πρωτάθλημα του 2016, με το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις να αποτελεί τον τέταρτο από τους συνολικά δέκα γύρους του θεσμού – σύμφωνα με το προσωρινό αγωνιστικό ημερολόγιο που κατατέθηκε από τη Eurosport Events (Promoter του ERC) στην Επιτροπή Ράλι της FIA προς έγκριση.

Η επιστροφή του αγώνα κοντά στην παραδοσιακή του ημερομηνία, το Μάιο, απομακρύνει το ενδεχόμενο διεξαγωγής του εν μέσω κακοκαιρίας, όπως έγινε φέτος. Το πιθανότερο είναι να ξαναγίνει του χρόνου ένα κλασικό, στεγνό και απαιτητικό για ανθρώπους και μηχανές Ακρόπολις.

Το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016 αποτελεί τον έναν από τους πέντε γύρους που θα διεξαχθούν σε χωμάτινες ή χιονισμένες επιφάνειες, τη στιγμή που ανάμεσα στους πέντε ασφάλτινους βρίσκεται ο Αγώνας των Καναρίων Νήσων, που επιστρέφει στο θεσμό μετά το 2013. Επίσης, σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές θα διεξαχθεί και το Ράλι Πολωνίας, που αποτελεί νέο γύρο στο ERC.

Το ημερολόγιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, μετά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητων Σπορ (WMSC) στο Παρίσι.

Το προσωρινό ημερολόγιο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2016:
5-7 Φεβρουαρίου Ράλι Λετονίας (χώμα/πάγος/χιόνι) (J)
11-13 Μαρτίου Ράλι Καναρίων Νήσων (άσφαλτος)
7-9 Απρίλιου Ράλι Ιρλανδίας (άσφαλτος) (J)
6-8 Μαΐου SEAJETS Ράλι Ακρόπολις (χώμα) **
2-4 Ιουνίου Ράλι Αζόρες (Πορτογαλία, χώμα) (J)
23-25 Ιουνίου Ράλι Υπρ (Βέλγιο, άσφαλτος) (J)
15-17 Ιουλίου Ράλι Εσθονίας (χώμα) * (J)
5-7 Αυγούστου Ράλι Πολωνίας (άσφαλτος)
26-28 Αυγούστου Ράλι Τσεχίας (άσφαλτος) (J)
24-25 Σεπτεμβρίου Ράλι Κύπρου (χώμα)

Αναπληρωματικός αγώνας
20-22 Οκτωβρίου Ράλι Ελβετίας (άσφαλτος)

(J) Αποτελεί γύρο του FIA ERC Junior Championship
*Προϋποτίθεται υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του θεσμού.
**Προϋποτίθενται υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του θεσμού και η οριστική παραχώρηση στην ΟΜΑΕ της διεθνούς εκπροσώπησης της Ελλάδας στη FIA.

Ο Lukyanuk νικητής στο Ράλι Ελβετίας

Ο Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta) ανακηρύχθηκε νικητής στον τελευταίο γύρο του φετινού ERC, το ελβετικό Rallye International du Valais.

O Λευκορώσος νίκησε με διαφορά 1’ 20” 6, αφού επιβλήθηκε μετά τον αγώνα ποινή 2 λεπτών στον Craig Breen (Peugeot 208 T16).

O Breen είχε κυριαρχήσει στον αγώνα, ελέγχοντας στο τέλος τη διαφορά του από τον Lukyanuk (που σημειωτέον πέταγε στην άσφαλτο), όμως μετά τον τερματισμό βρέθηκε ότι ο Ιρλανδός, από λάθος της ομάδας του, είχε χρησιμοποιήσει 20 σημειωμένα λάστιχα αντί για τα επιτρεπόμενα 18.

Ο Ελβετός Olivier Burri (Citroen DS3 RRC) τερμάτισε τρίτος, πίσω από τον Breen, ενώ τέταρτος ήταν ο πρωταθλητής ERC Junior, Emil Bergkvist. Ήταν η πρώτη φορά που ο 21χρονος Σουηδός οδηγούσε κορυφαίο αυτοκίνητο R5 μετά το συνηθισμένο του, προσθιοκίνητο Opel Adam. Το Peugeot 208 T16 (σαν του Breen) του παραχωρήθηκε ως δώρο για τον τίτλο του στους νέους οδηγούς. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube