Τι γίνεται αν δεν ανοίξει το αλεξίπτωτο; [video]

Τι γίνεται αν δεν ανοίξει το αλεξίπτωτο; [video]

Στον αέρα, το μοιραίο… Στους αγώνες ντράγκστερ όμως μπορεί και να σωθείς, ακόμα κι από τα 494 km/h!

Οι κορυφαίες κατηγορίες των αγώνων ντράγκστερ δεν είναι παίξε-γέλασε. Όταν έχεις πάνω από 5.000 άλογα κάτω από το δεξί σου πόδι και πιάνεις τα 500 km/h σε λίγα μέτρα, τότε θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.

Γι’ αυτό και τα αγωνιστικά ντράγκστερ των κορυφαίων κατηγοριών, Top Fuel και Funny Car, είναι φτιαγμένα για να προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια στον οδηγό, έχοντας έναν πανίσχυρο κλωβό ασφαλείας, ενώ και οι πίστες παίρνουν τα μέτρα τους με πλευρικές μπαριέρες, αμμοπαγίδες επιβράδυνσης και… δίχτυα που πιάνουν ό,τι ξεφύγει.

Δεν μπορούν πολλοί να καυχηθούν ότι επέζησαν από μια σύγκρουση με 494 km/h, αλλά ο 69χρονος Gary Densham μπορεί να το προσθέσει στο βιογραφικό του (αν δεν του είχε ήδη ξανασυμβεί στη μακρόχρονη καριέρα του στους αμερικάνικους αγώνες ντράγκστερ της NHRA, που είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο).

Στις κατατακτήριες δοκιμές του πρώτου αγώνα της χρονιάς, στην πίστα της Pomona, ο κινητήρας του Funny Car του Jim Campbell, στο δεξιό διάδρομο, εξερράγη μετά την εκκίνηση. Όμως όλα τα μάτια καρφώθηκαν στο Dodge Charger του Densham, που μπήκε με κοντά 500 km/h στην αμμοπαγίδα όταν το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε.

Ευτυχώς, το μόνο που έπαθε ζημιά ήταν το αυτοκίνητο, αφού ο Densham βγήκε τελικά σώος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πέτυχε και την καλύτερη επίδοση της καριέρας του με 4,050” και 494 km/h τελική στα 0-1.000 πόδια (0-305m)!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube