Θεαματικό ατύχημα «βολ-πλανέ» στην F3 [video]

Θεαματικό ατύχημα «βολ-πλανέ» στην F3 [video]

Ο Gustavo Menezes «έξυσε με το κεφάλι του την πίστα», αλλά ευτυχώς βγήκε σώος από το μονοθέσιο.

Το ρολ-μπαρ του 20χρονου Αμερικανού ξεκόλλησε καθώς το μονοθέσιο σύρθηκε αναποδογυρισμένο, πάνω σε ένα δρόμο προσέγγισης της πίστας, στο χορτάρι, στο εσωτερικό κερμπ της στροφής Les Combes του Spa Francorchamps, και στην άσφαλτο της πίστας.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο Menezes προσπάθησε να πάρει την 4η θέση από τον Brandon Maisano στην ευθεία Kemmel. Ο Γάλλος έκανε δεξιά για να υπερασπιστεί την εσωτερική, ο Menezes χτύπησε τον πίσω τροχό του, το ρύγχος του Dallara-VW ανασηκώθηκε και μπήκε αέρας κάτω από το μονοθέσιο, με αποτέλεσμα αυτό να απογειωθεί και να κάνει ένα θεαματικό βολ-πλανέ, πριν προσγειωθεί ανάποδα.

«[Το μονοθέσιο] απογειώθηκε. Νόμιζα ότι θα έπεφτε πάλι κάτω, αλλά δεν έπεσε. Όταν άρχισα να βλέπω χορτάρι, σκέφτηκα, “Οκέι, προσγειώνομαι”, κι αμέσως μετά το κεφάλι μου άρχισε να ξύνει το έδαφος», περιέγραψε ο Menezes.

«Φώναζα στον ασύρματο: “Βγάλτε με από ’δω, γιατί πονάει πολύ που το μονοθέσιο κάθεται στο κεφάλι μου”. Ήτανε funky ατύχημα, αλλά δεν θέλω να ξανασυμβεί».

Κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν, αφού ο Maisano είχε σταθερή πορεία στον ελιγμό του, αλλά οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με ποινή 10 θέσεων στον επόμενο αγώνα.

«Ήταν κάτι σαν αγωνιστικό συμβάν, αλλά οι αγωνοδίκες είναι ξεκάθαροι», σχολίασε ο Menezes. «Πρέπει να αφήνεις χώρο, και ελπίζω να διδαχτούμε και οι δυο μας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube