Τετρακίνητο Ford Focus για αναβάσεις με μοτέρ GT-R [video]

Τετρακίνητο Ford Focus για αναβάσεις με μοτέρ GT-R [video]

Με το Pikes Peak να βρίσκεται επί θύραις το να δούμε αυτό το «μηχάνημα ταχύτητας» μεταξύ των συμμετοχών ακούγεται θαυμάσιο.

Η ανάβαση Pikes Peak International είναι γνωστό τοις πάσι ότι αποτελεί τόπο σύναξης των πιο άγριων και εξτρίμ αγωνιστικών κατασκευών.

Χάρη στην ραγδαία αύξηση του υψομέτρου, τις εναλλαγές στο είδος της επιφάνειας του δρόμου άρα και της πρόσφυσης και τις γρήγορες καμπές, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα χρειάζεται να είναι πλήρως εξοπλισμένα για να πετύχουν ένα χρόνο της προκοπής. Αλλά θεωρούμε ότι αυτό το «Ford Focus» ανεβάζει την Ανάβαση του Pikes Peak σε ένα άλλο, νέο επίπεδο.

Φτιαγμένο σε συνεργασία με το γνωστό οδηγό Tony Quinn του Targa Tasmania και του αυστραλέζικου αγωνιστικού ατελιέ Pace Innovations, το Ford με to σωληνωτό σασί διαθέτει ό,τι του είναι απαραίτητο για να διεκδικήσει τη νίκη στο Pikes Peak. Προφανώς και το αυτοκίνητο έχει μια χαλαρή θα λέγαμε σύνδεση με το μικρομεσαίο χάτσμπακ του Μπλε Οβάλ, καθώς μοιράζεται με το αυτοκίνητο παραγωγής μόνο τις εμπρός κολόνες και το παρμπρίζ.

Κατά τα λοιπά πρόκειται για μια ειδική κατασκευή. Πίσω από την πλάτη του οδηγού βρίσκεται ένας διτούρμπινος 3,8λιτρος V6 από Nissan GT-R, που στέλνει τη ροπή του και στους τέσσερις τροχούς, μαζί απ’ ό,τι βλέπετε και με μια ανάρτηση σοβαρών αγωνιστικών προδιαγραφών. Στο εμπρός μέρος υπάρχει ένα υπερμέγεθες σπλίτερ με μπόλικα φτερά και προεκτάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Ken Block θα… γκρεμίσει το Pikes Peak με το Hoonicorn [video] 

Στη High Performance Academy ανατέθηκε το tuning του κάστομ Focus πριν από τον περίφημο αγώνα, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα ένα δοκιμαστικό video για να μας διασκεδάσει. Ανυπομονούμε να δούμε το αυτοκίνητο να ουρλιάζει αναβαίνοντας το βουνό.

[Πηγή Engine Swap Depot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube