Το σώσιμο της χρονιάς! [videos]

Το σώσιμο της χρονιάς! [videos]

O James Hillier από θαύμα κατάφερε να σώσει ένα εκτός ελέγχου άλμα με 280 km/h στο περιβόητο Isle of Man TT.

H Ballagarey είναι μια από τις πιο τρομακτικές στροφές του διαβόητου σιρκουί των 60,7 km στο βρετανικό νησί Man. Γι’ αυτό και οι αγωνιζόμενοι εκεί αναβάτες την αποκαλούν “Ballascary”.

Όπως περιγράφει ο θρυλικός Guy Martin, που είχε εκεί το ανατριχιαστικό ατύχημα όπου η μοτοσικλέτα του εξερράγη το 2010 (βλ. φωτ. κάτω), «H καμπή είναι στην αρχή του γύρου, πριν καλοζεσταθούν τα λάστιχα. Έρχεσαι με 6η και 305 km/h, κατεβάζεις 5η και μπαίνεις με κάπου 280 km/h για να βγεις γρήγορα στην ευθεία που ακολουθεί». O Martin κατάλαβε τότε ότι δεν θα κατάφερνε να στρίψει, πήδηξε από τη μηχανή και από θαύμα τη γλίτωσε μόνο με σπασμένα πλευρά και ραγισμένους σπονδύλους.

Ακόμα πιο τυχερός ήταν ο James "Dynamite" Hillier φέτος. Η Kawasaki superbike του φαίνεται να χάνει την πρόσφυση του πίσω τροχού πριν το άλμα, απογειώνεται με το πλάι και προσγειώνεται στριμμένη για να μπει σε ένα τρομακτικό tank slapper με το τιμόνι να τινάζεται δεξιά-αριστερά. Ο άγιος όμως που προσέχει τον Hillier κάνει το θαύμα του και ο αναβάτης καταφέρνει να το σώσει και να συνεχίσει τον αγώνα.

Ο Guy Martin είχε ένα παρόμοιο περιστατικό στον φετινό αγώνα, αλλά δεν απέφυγε την πτώση, όπως θα δείτε στο δεύτερο video παρακάτω.

Πολλοί αναβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ballagarey, και ο συνολικός απολογισμός για το Isle of Man TT, στα 110 χρόνια ιστορίας του, είναι 255 νεκροί. Δεν είναι παράξενο για έναν αγώνα όπου οι μοτοσικλέτες τρέχουν με ΜΕΣΗ ταχύτητα έως και 215,6 km/h ανάμεσα σε σπίτια, μάντρες, κράσπεδα, και δίπλα σε δέντρα, στύλους και γκρεμούς…

Δείτε και το τρίτο video (ειδικά τα σημεία 5' 40" και 6' 35") για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube