Σημειώστε αυτό το όνομα

Σημειώστε αυτό το όνομα

Ο 16χρονος Βρετανός George Russell είναι ο φετινός νικητής του διαγωνισμού McLaren AUTOSPORT BRDC, που έχει αναδείξει πολλά μεγάλα ταλέντα στο παρελθόν.

Στην πρώτη του χρονιά με αγωνιστικό αυτοκίνητο, ο 16χρονος Russell πήρε τον τίτλο στη Βρετανική Formula 4, περνώντας τον μέχρι τότε επικεφαλής της βαθμολογίας  με νίκη στον τελευταίο αγώνα.

Μία εβδομάδα πριν, είχε κάνει μια έκτακτη συμμετοχή στο φινάλε του Formula Renault Eurocup, όπου ταπείνωσε όλους τους οδηγούς του πρωταθλήματος αυτού, ξεκινώντας και τερματίζοντας πρώτος.

Ο Russell προήχθη μόλις φέτος στα μονοθέσια αυτοκίνητα, μετά από μια λαμπρή καριέρα στα καρτ, όπου πήρε πολλούς Βρετανικούς και Ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ήδη έχει ολοκληρώσει τα σχέδιά του για το 2015, όπου το πιθανότερο είναι να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3.

Μαζί με το Βραβείο McLaren AUTOSPORT BRDC, ο Russell κέρδισε 125.000 ευρώ, μια δοκιμή με μονοθέσιο McLaren F1, κάρτα μέλους στη βρετανική λέσχη οδηγών αγώνων (BRDC) κι ένα κράνος Arai GP-6 RC carbon.

Στους προηγούμενους νικητές του Βραβείου (που πρέπει να είναι οπωσδήποτε Βρετανοί) συμπεριλαμβάνονται οι David Coulthard, Dario Franchitti, Jenson Button, Gary Paffett, Anthony Davidson και Paul di Resta.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube