Rotax Max Challenge: 2ος γύρος στο Kartodromo Αφιδνών

Rotax Max Challenge: 2ος γύρος στο Kartodromo Αφιδνών

Την περασμένη Κυριακή 22 Ιουνίου το Kartodromo των Αφιδνών συγκέντρωσε 38 καρτίστες που κοντραρίστηκαν για το Rotax Max Challenge.

Αποπληκτική ζέστη και υγρασία, ήλιος αφόρητα καυτός αλλά και σκούρα γκρίζα σύννεφα να μαζεύονται κάθε τόσο απειλητικά πάνω από την πίστα. 38 οδηγοί να αναζητούν εκατοστά του δευτερολέπτου, εξαντλώντας τα όρια του καρτ και της αντοχής τους

Φωτογραφίες: Θανάσης Κουτσογιάννης


Αυτός ήταν ο δεύτερος αγώνας του Rotax Max Challenge που διοργανώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 22 Ιουνίου στο Kartodromo. Το σκηνικό είχε στηθεί με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Τα γραφειοκρατικά διεκπεραιώνονταν ταχύτερα και η οργάνωση ήταν καλύτερα προετοιμασμένη για τυχόν απρόοπτα. Για παράδειγμα αυτή τη φορά υπήρχαν από το πρωί δύο ασθενοφόρα στην πίστα, ώστε ακόμη κι αν το ένα χρειαστεί να επέμβει να υπάρχει εφεδρικό ώστε να μην διακοπεί ο αγώνας.

Η πίστα των Αφιδνών είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια τόσο δεξιόστροφα όσο και αριστερόστροφα. Στον πρώτο αγώνα οδηγήσαμε αντίθετα με την φορά των δεικτών του ρολογιού, πράγμα που σε πολλούς έμοιαζε αφύσικο. Στον δεύτερο, η επιστροφή στην γνώριμη δεξιόστροφη χάραξη ήταν καλοδεχούμενη από τους αγωνιζόμενους.



Junior high…
Όλες ανεξαρτήτως οι κατηγορίες παρουσίασαν κορυφαίο θέαμα, ξεκινώντας από την Micro Max. Είχαμε σταθεί και στο παρελθόν στο ταλέντο και στην ωριμότητα του Χρήστου Ντέκα που εξελίσσεται υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Δέγλερη. Και χαιρόμαστε να βλέπουμε τον μικρό να μας δικαιώνει, κερδίζοντας την κατηγορία με ένα σασί Tony. Δεύτερος ήρθε ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης της Nitro Kart Team με σασί First, ο οποίος με χρόνο 50”446 σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λάζαρος Παναγιωτούνης της Praga Zachos Karting, με σασί Praga, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Τσιούρης της PRT Motorsport που χρησιμοποίησε σασί Tony.

Στην Junior Max νικητής ήταν ο Ζήσης Κουρής, της Chatzis Racing Team με σασί FA. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Θανάσης Χούρλιας της PRT με Tony ενώ τρίτος ήταν ο Δημήτρης Τσίμπρης της TS Racing Team με σασί Kosmic που έκανε το ταχύτερο πέρασμα του τελικού, στα 44”026. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Roee Meyuhas (PRT – Tony), Κωνσταντίνος Διπλοδάκτυλος (GSR – Danilo Rossi) και Μάξιμος Αρμπίλιας (DDRS – Energy).

Comeback
Το θερμόμετρο ανέβασε κατακόρυφα η κατηγορία Senior Max, με δυνατές μονομαχίες σε υψηλότατο οδηγικό επίπεδο που κράτησαν τους θεατές σε αγωνία μέχρι την τελευταία στροφή. Την πρώτη θέση πήρε ο Φίλιππος Καλέσης στην επανεμφάνισή του στην κατηγορία, με σασί Tony και την υποστήριξη της PRT. Με το εκπληκτικό 43”116 πήρε την pole position και δεν κοίταξε πίσω του. Οδήγησε με αυτοπεποίθηση και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ. Η δεύτερη θέση ήταν υπόθεση των αδελφών Σαγανά. Στον ημιτελικό ήταν ο Χρήστος με σασί Tecno που κρατήθηκε κοντά στο νικητή ασκώντας κάποια πίεση. Στον τελικό, ο Στέλιος με σασί FA δεν βρέθηκε σε θέση βολής σε κανέναν από τους 18 γύρους.

Από εκεί και πίσω, οι Ιωάννου (Intrepid Hellas – Intrepid), Μαλανδρίνος (Tony - AM Racing Team), Μίχας (Tony – Spartans) και Γαλανόπουλος που τερμάτισαν στις θέσεις 3 ως 6 του τελικού αντίστοιχα, είχαν τη δική τους σκληρή μάχη. Με τις διαφορές να αυξομειώνονται λίγα δέκατα από γύρο σε γύρο σε ένα παιχνίδι αγωνιώδους αναμονής για ένα λάθος. Το οποίο τελικά δεν έκανε κανείς τους. Ταχύτερο γύρο στον αγώνα για την κατηγορία έκανε ο 6ος στην κατάταξη Στράτος Γαλανόπουλος της Racer X που σταμάτησε το χρονόμετρο σε 43”767.



From zero to hero
Με ατέλειωτες δυνάμεις, ο Γαλανόπουλος συμμετείχε και στην κατηγορία DD2 με σασί Arrow. Ο αγώνας του δεν ξεκίνησε καλά. Στα χρονομετρημένα δεν κατάφερε να κάνει γύρο και ξεκίνησε τον ημιτελικό τελευταίος, αλλά οδηγώντας επιθετικά και μυαλωμένα τερμάτισε έκτος. Στον τελικό ακολούθησε τον ρυθμό των πρώτων, προσπέρασε τον Ντόντη (FK – TS Racing Team), τον Παπαχρήστου και τον Ξυνό και επωφελήθηκε από τις εγκαταλείψεις των Καμιτσάκη και Βασιλέρη για να πάρει την πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο Παύλος Ξυνός, οδηγός της Athens Kart Shop με σασί Danilo Rossi, που είχε γράψει και τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών με 42”921 οδηγώντας εκπληκτικά. Τρίτος γενικής στην DD2 και πρώτος στην κατηγορία DD2 Masters ήταν ο Σωτήρης Παπαχρήστου της Maitos Kosmic Racing, με σασί Kosmic. Η προσπάθειά του ήταν ηρωική αφού οδηγούσε με σοβαρό τραυματισμό στο δεξί χέρι αλλάζοντας ταχύτητες μόνο με το αριστερό.

Στο δεύτερο σκαλί της DD2 Masters ανέβηκε ο Δημήτρης Καρούνης της GSR με σασί Kosmic και το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Βασιλόπουλος της Kaitatzis Racing Team που χρησιμοποίησε σασί Energy. Τον ταχύτερο γύρο του τελικού για την κατηγορία σημείωσε ο Δημήτρης Βασιλέρης της PRT (σασί Tony) με χρόνο 43”294. Ο Βασιλέρης ακολουθούσε τον Καμιτσάκη (Intrepid – Intrepid Hellas) που οδηγούσε τον τελικό μέχρι λίγους γύρους πριν την καρό σημαία, αλλά εγκατέλειψαν και οι δύο. Ο πρώτος από έξοδο, γλιστρώντας στα υγρά που έφτυσε ο σπασμένος κινητήρας του δεύτερου.

Ο Γιώργος Λαζαράκος της ομάδας μας SpeedPark Racing Team τερμάτισε στην 9η θέση στον ημιτελικό με ταχύτερο πέρασμα 44”4 και στην 10η θέση στον τελικό, αντιμετωπίζοντας έντονο ρατάρισμα του κινητήρα στον τελικό. Αξιοσημείωτη είναι και η επίδοση του πρωτοεμφανιζόμενου Ραφαήλ Πιτσή της TS Racing Team που κατετάγη στην 9η θέση στον δεύτερο μόλις αγώνα του. Το ταχύτερο RM1 ήταν αυτό του Χρήστου Ασημακόπουλου, της Racer X, στην 11η θέση της γενικής.

Ο 3ος και τελευταίος αγώνας του θεσμού είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube