Rossi: Το πρωτάθλημα δεν κερδήθηκε στην πίστα

Rossi: Το πρωτάθλημα δεν κερδήθηκε στην πίστα

Ο Marquez προστάτευσε τον Lorenzo, αφού τα Honda ήταν ταχύτερα ειδικά στο δεύτερο μισό του αγώνα.

«Όλοι είδαμε τί έγινε μέσα στον αγώνα και πλέον η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε είναι ντροπιαστική και απίστευτη για όλους. Ενας αναβάτης της Honda βοήθησε απροκάλυπτα να κερδίσει ένας αναβάτης της Yamaha».
 
Με αυτά τα λόγια, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής συνέχισε τη «βεντέτα» που είχε ανοίξει εδώ και καιρό με τον Marquez, χρεώνοντάς του παιχνίδια τακτικής για να κερδίσει το πρωτάθλημα ο Lorenzo. Σύμφωνα με τον Rossi, o Marquez έκανε τα πάντα για να βγάλει τον ομόσταυλό του έξω από το παιχνίδι και ο Ιταλός δήλωσε -αν μη τι άλλο- ότι απορεί πώς η Honda αποδέχτηκε κάτι τέτοιο
 
«Είμαι ευτυχισμένος», δήλωσε ο Rossi, «που όλοι πλέον είδαν αυτά που έλεγα στην Αυστραλία. Δεν μπορώ με τίποτα να κατανοήσω τη συμπεριφορά του Marquez. Ελπίζω, συμπλήρωσε, να καταλάβει τί έκανε στους τελευταίους τρεις αγώνες της σεζόν».

Μιλώντας για τον καθοριστικό αγώνα της Valencia, ο Rossi τόνισε πως είναι σίγουρος πως τα Honda ήταν ταχύτερα ειδικά στο δεύτερο μισό του αγώνα. Όμως ο Marquez προστάτευσε τον Lorenzo όπως έκανε στο Phillip Island και στη Sepang. «Πιστεύω πως και ο Lorenzo δεν πρέπει να είναι χαρούμενος με αυτό, καθώς το πρωτάθλημα δεν κερδήθηκε στην πίστα. Αλλά ότι έγινε, έγινε».
 
Τέλος, σε μια αναδρομή των όσων έγιναν από την αρχή της σεζόν, ο Rossi είπε πως, «ασχέτως της κατάληξης ήταν μια καλή χρονιά. Ημουν ανταγωνιστικός και δεν έκανα λάθη, ειδικά δε μετά τον αγώνα στο Motegi είχα και τη δυναμική να τερματίσω πρώτος στην κούρσα το πρωταθλήματος. Ωστόσο», κατέληξε, «όλα άλλαξαν μετά τον αγώνα στο Phillip Island για να φτάσουμε στο χθεσινό αποτέλεσμα έχοντας δει πράγματα που το σπορ δεν είχε ξαναδεί ποτέ ως τώρα...».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube