RoC 2018: O Coulthard Πρωταθλητής των Πρωταθλητών [videos]

RoC 2018: O Coulthard Πρωταθλητής των Πρωταθλητών [videos]

Ο πρώην οδηγός F1, David Coulthard, κέρδισε τον Αγώνα των Πρωταθλητών, νικώντας τον Petter Solberg στον ατομικό τελικό.

Ο Coulthard νίκησε στον τελικό με σκορ 2-0. Ήταν ταχύτερος από τον Solberg με τα Whelen Euro NASCAR με διαφορά λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο και στη συνέχεια εξασφάλισε τον τίτλο του Πρωταθλητή των Πρωταθλητών με μια άνετη νίκη επί του Νορβηγού με διαφορά 1,7” στο τιμόνι των Vuhl 05.

Ήταν η δεύτερη νίκη του Coulthard στον Race of Champions μετά από εκείνη στα Barbados τo 2014 και ο Σκοτσέζος παρέμεινε αήττητος σε όλους τους ατομικούς αγώνες του Σαββάτου.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι ο Solberg θα πρέπει να περιμένει ακόμα την πρώτη του νίκη στον RoC, και ότι κανείς οδηγός ράλι δεν έχει κερδίσει από το 2011 όπου είχε επικρατήσει ο Sebastien Ogier.

O Coulthard νίκησε τον 9 φορές θριαμβευτή του Le Mans, Tom Kristensen, στον ημιτελικό με τα Xtreme Pickups, με διαφορά μόλις ένα δέκατο, αναβάλλοντας τη νίκη του Δανού στον RoC μετά από κάμποσες ήττες στο νήμα.

Οι team-mates στο World RallyCross, Petter Solberg και Johan Kristoffersson (ο πρωταθλητής του 2017) αναμετρήθηκαν στον δεύτερο ημιτελικό με τα Vuhl. O Νορβηγός νίκησε τον Σουηδό για ένα δευτερόλεπτο μετά από μια πολύ καλύτερη εκκίνηση.

Ο περσινός Πρωταθλητής των Πρωταθλητών, Juan Pablo Montoya, αποκλείστηκε από τον Kristensen στον προημιτελικό με τα RoC buggy, για λιγότερο από μισό δέκατο. Έτσι ο Δανός πήρε εκδίκηση από τον Κολομβιανό, για την περσινή του ήττα στον τελικό.

Ο Coulthard νίκησε τον πρωταθλητή IndyCar 2012, Ryan Hunter-Reay, για 6 δέκατα στον δεύτερο προημιτελικό, με τα Vuhl.

O Kristoffersson προκρίθηκε στον τρίτο προημιτελικό, με τα Atom, αφού ο εν ενεργεία πρωταθλητής InyCar, Josef Newgarden, μπλόκαρε τους τροχούς του στα φρένα κι έπεσε στις μπαριέρες.

Ο Solberg πήρε τον τέταρτο προημιτελικό νικώντας τον νεαρό Joel Eriksson (2ο πέρσι στην Ευρωπαϊκή F3) με διαφορά λίγο κάτω από δευτερόλεπτο στο τιμόνι των Euro NASCAR.

Οι δύο οδηγοί της θριαμβεύτριας ομάδας της Γερμανίας, Rene Rast και Timo Bernhard, αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων.

Πρώτοι στις βαθμολογίες των τεσσάρων ομίλων ήταν αντίστοιχα οι Montoya, Coulthard, Kristoffersson και Solberg.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube