To Rallycross μπαίνει στην… πρίζα

To Rallycross μπαίνει στην… πρίζα

Όλα δείχνουν πως από το 2020 θα αλλάξουν πολλά.

Στην αρχή ήταν η Formula1 που απέκτησε και FormulaE. Tώρα φαίνεται ότι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross ετοιμάζεται να μπει στην… πρίζα και όπως όλα δείχνουν από το 2020 να γίνεται με αυτοκίνητα που θα έχουν ηλεκτροκινητήρα.

Το Rallycross είναι ο πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενος θεσμός στα μηχανοκίνητα σπορ, γιατί συνδυάζει θέαμα και ανταγωνισμό σε «κλειστό χώρο» που μπορεί να καλυφθεί τηλεοπτικά και να προσφέρει μέγιστη προβολή σε συμμετέχοντες και χορηγούς.

Μέχρι στιγμής εννέα κατασκευαστές έχουν εκφραστεί θετικά στηνιδέα για τη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε ηλεκτροκινητήρες, κάτι που κάνει τους διοργανωτές να αισιοδοξούν ότι μέχρι το 2020 θα έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών για να αλλάξει μορφή ο θεσμός.

Ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όλα αυτά βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των διαβουλεύσεων και του σχεδιασμού, με τη FIA να μιλά για κοινό σασί για όλα τα αυτοκίνητα, κοινές αναρτήσεις και σύστημα πέδησης και την κάθε εταιρεία να «πειραματίζεται» στην κινητήρια μονάδα.
Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε Audi, VW, Peugeot να ανταγωνίζονται «πατώντας» πάνω σε κοινά μηχανικά και δομικά στοιχεία.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η VW θα πάρει μέρος στο Pikes Peak με ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, κάτι που δείχνει τις τάσεις για το μέλλον.
Έως τότε… υπομονή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube