Rally Dakar, 8η Ημέρα: Ο Peterhansel δεν το βάζει κάτω [video]

Rally Dakar, 8η Ημέρα: Ο Peterhansel δεν το βάζει κάτω [video]

Ο Stephane Peterhansel ξεκίνησε την αντεπίθεσή του κερδίζοντας την 8η ειδική, ενώ ο Carlos Sainz παγίωσε την πρωτοπορία του.

Ο Peterhansel ξεκίνησε σήμερα από μια θέση πολύ πιο πίσω απ’ ό,τι συνήθως, αφού είχε χάσει την πρωτοπορία χθες Σάββατο όταν έμεινε να περιμένει βοήθεια επί μιάμιση ώρα με σπασμένη ανάρτηση.

Σήμερα Κυριακή ανέκτησε λίγο από τον χαμένο χρόνο πετυχαίνοντας τη δεύτερη φετινή του νίκη σε ειδική, στη χρονομετρημένη διαδρομή των 498 km ανάμεσα στις βολιβιανές πόλεις Uyuni και Tupiza.

Ο team-mate και συμπατριώτης του, Cyril Despres, που είναι 45 ώρες πίσω στην κατάταξη μετά από περιπέτειες την πρώτη εβδομάδα, συναγωνίστηκε τον Peterhansel όλη την ημέρα, αλλά τελικά τερμάτισε 2ος, 49” πίσω.

Ο Nasser Al-Attiyah με το Toyota Hilux ήταν ο «πρώτος από τους υπόλοιπους» και η επίδοσή του ήταν αρκετή ώστε να υπερασπιστεί τη 2η θέση στην κατάταξη από τον επανερχόμενο Peterhansel. Ο οδηγός από το Κατάρ ήταν ο ταχύτερος στα δύο πρώτα way-points, αλλά τελικά έπεσε δύο λεπτά πίσω. Άλλα 7’ τον χωρίζουν στην κατάταξη από τον Peterhansel.

Oι team-mates του Al-Attiyah, Berhard ten Brinke και Giniel de Villiers, άλλαξαν θέσεις στη γενική κατάταξη, αφού ο de Villiers έχασε πάνω από 20 λεπτά, πέφτοντας 5ος.

Αφού κληρονόμησε μια μεγάλη πρωτοπορία χθες Σάββατο, ο Sainz πήγε σήμερα συγκρατημένα ανοίγοντας το δρόμο, και τερμάτισε 7 λεπτά πίσω από τον Peterhansel.

H αυριανή διαδρομή έχει ακυρωθεί λόγω κακοκαιρίας, οπότε ο Sainz θα ξεκινήσει το τελευταίο πενθήμερο του αγώνα όντας πρώτος με διαφορά μιας ώρας και επτά λεπτών.

[Πηγές: dakar.com, Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube