Rally Dakar, 6η Ημέρα: Πρώτη νίκη του Sainz [video]

Rally Dakar, 6η Ημέρα: Πρώτη νίκη του Sainz [video]

O Carlos Sainz κέρδισε την ειδική Arequipa - La Paz, με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του αγώνα.

O Ισπανός δύο φορές πρωταθλητής WRC νίκησε τον επικεφαλής του αγώνα, Stephane Peterhansel με το δεύτερο Peugeot, με διαφορά 4 λεπτών και 6 δευτερολέπτων, για να πάρει την πρώτη του ειδική στο φετινό Dakar.

H ειδική αυτή, η του αγώνα, ήταν σε υψόμετρο 4.000 μέτρων και ολοκλήρωσε το πρώτο, το περουβιανό σκέλος της διαδρομής που μπήκε πλέον στο βολιβιανό Altiplano (υψίπεδο) πριν το ράλι σταματήσει για την ημέρα ανάπαυσης, σήμερα Παρασκευή.

Το χρονομετρημένο τμήμα της διαδρομής ήταν μήκους 313 km και ήταν χωρισμένο σε δύο τμήματα, με ανάμεσά τους 134 km απλής.

Ο Sainz τερμάτισε το πρώτο μέρος των 80 km με μια διαφορά δύο λεπτών, έχοντας περάσει πρώτος και από τα τρία way-points της διαδρομής. Συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και μετά την απλή, με αποτέλεσμα να διπλασιάσει την πρωτοπορία του στον τερματισμό.

Ο Peterhansel αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, αλλά θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του αγώνα με μια διαφορά 27 λεπτών από τον Sainz.

Στo γκρουπ των υπολοίπων εξακολουθεί να είναι επικεφαλής ο Bernhard ten Brinke με το Toyota Hilux 4x4. Ο Ολλανδός διατηρεί την 3η θέση στην κατάταξη παρότι έχασε χρόνο στη χθεσινή ειδική από τους team-mates του και παλιούς νικητές του αγώνα, Nasser Al-Attiyah και Giniel de Villiers.

H διαφορά του Ten Brinke από τον Peterhansel αυξήθηκε σε 1 ώρα και 21 λεπτά. Ο Al-Attiyah είναι 4 λεπτά πίσω από τον Ολλανδό και ο de Villiers άλλα 11 πίσω από τον Καταρινό.

[Πηγές: dakar.com, Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube