Rally Dakar, 4η Ημέρα: Πρώτη νίκη του Loeb [video]

Rally Dakar, 4η Ημέρα: Πρώτη νίκη του Loeb [video]

O Sebastien Loeb πήρε την πρώτη του ειδική το 2018, κρατώντας πίσω του τον Carlos Sainz, ενώ ο Stephane Peterhansel παρέμεινε επικεφαλής με το τρίτο Peugeot.

O Loeb ήταν 4ος χθες το βράδυ και είχε παραδεχτεί ότι δεν είχε εμπειρία από το είδος του εδάφους στο πρώτο σκέλος του φετινού αγώνα, στο Περού.

Όμως ο 9 φορές πρωταθλητής WRC κέρδισε τη χρονομετρημένη ειδική των 330 km,τη μεγαλύτερη του αγώνα μέχρι τώρα. Ήταν η 10η ειδική που έπαιρνε στην καριέρα του στο Dakar.

Ο Loeb ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος της ειδικής, έπεσε για λίγο πίσω από τον πολυνίκη Peterhansel, αλλά ξαναμπήκε επικεφαλής για να κερδίσει με διαφορά 1’ 35” από τον Sainz. O Peterhansel ήταν 3ος στην ειδική, 3 λεπτά πίσω.

Η επίδοση αυτή του 13 φορές νικητή του Dakar ήταν αρκετή για να τον διατηρήσει στην πρώτη θέση της κατάταξης, 7 λεπτά μπροστά από τον Loeb και 13 από τον Sainz.

Οι τρεις αυτοί θρυλικοί οδηγοί είδαν τις ελπίδες τους για νίκη το 2018 να αυξάνονται λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι άλλοι. Ο team-mate τους, Cyril Despres, που ήταν 2 ος χθες, ήταν το μεγάλο όνομα ανάμεσα στις απώλειες της 4ης ημέρας.

Ο Γάλλος, πέντε φορές νικητής του αγώνα με μοτοσικλέτα, σταμάτησε με σπασμένη την ανάρτηση του Peugeot 3008DKR Maxi και περίμενε βοήθεια λίγο μετά τη μέση της ειδικής.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα σταμάτησε και ο νικητής της ειδικής της Δευτέρας, Nasser Al-Attiyah. Ο οδηγός από το Κατάρ όμως κατάφερε να συνεχίσει στο τιμόνι του Toyota Hilux, αν και με μειωμένο ρυθμό, που τον έφερε στον τερματισμό 54 λεπτά πίσω από τον Loeb. Όμως είναι πλέον σχεδόν μία ώρα πίσω από το Peterhansel στην κατάταξη.

Ακόμη περισσότερο καθυστέρησε ο άλλος οδηγός της Toyota και νικητής του αγώνα το 2009: ο Giniel de Villiers. O Νοτιοαφρικανός ήταν 1 ώρα και 13 λεπτά πιο αργός από τον Loeb στη σημερινή ειδική.

[Πηγή: dakar.com,  Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube