Rally Dakar, 11η Ημέρα: Ο Peterhansel παραδέχεται την ήττα του [video]

Rally Dakar, 11η Ημέρα: Ο Peterhansel παραδέχεται την ήττα του [video]

Ο Stephane Peterhansel παραιτήθηκε από την ιδέα να πάρει τη 14η νίκη του στον αγώνα, λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον να πιάσει τον Carlos Sainz.

Οι τρεις ειδικές που απομένουν δεν φτάνουν για να καλύψει ο Γάλλος τη μια ώρα της διαφοράς του από τον Ισπανό team-mate του.

Ο Peterhansel έδειχνε έτοιμος να προσθέσει άλλη μία στις 13 νίκες του, αφού στο τέλος της πρώτης εβδομάδας ήταν επικεφαλής, 27 λεπτά μπροστά από τον Sainz ενώ έμπαιναν στην ειδική La Paz – Uyuni, στη Βολιβία.

Όμως αυτή η 7η ημέρα αποδείχτηκε καταστροφική για τον Γάλλο, αφού το Peugeot του έπαθε σοβαρή ζημιά στην ανάρτηση χτυπώντας κάτι ενώ απέφευγε μια σταματημένη «γουρούνα».

Ο Peterhansel αναγκάστηκε να περιμένει τον ήδη καθυστερημένο team-mate του, Cyril Despres, για βοήθεια και ανταλλατικά, πέφτοντας έτσι στην 3η θέση της κατάταξης, 1 ώρα και 20 λεπτά πίσω από τον Sainz.

Από τότε ο Peterhansel κέρδισε δύο ειδικές και ανέβηκε στη 2η θέση της γενικής. Όμως, ο Sainz είναι πάνω από μία ώρα μπροστά του αφού ακυρώθηκε η ποινή των 10 λεπτών που του είχε επιβληθεί, οπότε ο Γάλλος δηλώνει ότι σταματά πλέον να κυνηγά τον Ισπανό και ελπίζει σε νίκη μόνο αν ο team-mate του αντιμετωπίσει πρόβλημα.

«Ναι, σίγουρα», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ο Sainz ήταν πλέον πολύ μπροστά ενώ απομένουν μόνο τρεις ειδικές. «Έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο, είμαστε επαγγελματίες – οπότε το να πιάσω τον Carlos δεν είναι στην πραγματικότητα δυνατόν. Όμως αυτό είναι ένα μηχανικό σπορ, άρα ποτέ δεν ξέρεις.

«Απλά θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τη θέση μου διότι ο Nasser [Al-Attiyah] είναι μόνο 20 λεπτά πίσω μου. Το να προσπαθήσω να κερδίσω μία ώρα σε τρεις ειδικές δεν είναι δυνατόν, ιδίως επειδή οι επόμενες ειδικές δεν είναι σε αμμόλοφους.

«Το να διασώσω τη δεύτερη θέση δεν είναι τόσο κακό, επειδή μετά το… εε, όχι μεγάλο ατύχημα… σταματήσαμε για μία ώρα και 45 λεπτά. Οπότε η δεύτερη θέση σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι και τόσο κακή».

Ο αγώνας έχει ξεκινήσει σήμερα με την ειδική Fiambala/Chilecito - San Juan, μήκους 523 χιλιομέτρων.

Η προσωρινή κατάταξη μετά την 11η Ειδική Διαδρομή:

Θ.

ΟΔΗΓΟΣ

ΟΜΑΔΑ

ΑΥΤ/ΤΟ

ΔΙΑΦ.

1

Carlos Sainz

Team Peugeot Total

Peugeot

-

2

Stephane Peterhansel

Team Peugeot Total

Peugeot

1h00m45.s

3

Nasser Al-Attiyah

Toyota Gazoo Racing South Africa

Toyota

1h24m02.s

4

Bernhard Ten Brinke

Toyota Gazoo Racing South Africa

Toyota

1h27m35.s

5

Giniel de Villiers

Toyota Gazoo Racing South Africa

Toyota

1h40m05.s

6

Jakub Przygonski

X-Raid Team

Mini/BMW

2h54m18.s

7

Khalid Al-Qassimi

PH-Sport

Peugeot

3h26m19.s

8

Martin Prokop

MP Sports

Ford

5h53m08.s

9

Peter van Merksteijn

Overdrive Toyota

Toyota

6h31m09.s

10

Sebastian Halpern

South Racing

Toyota

8h41m21.s

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube