Ράλι Πολωνίας: Ο Latvala στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης

Ράλι Πολωνίας: Ο Latvala στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης

Μετά από 5 ειδικές διαδρομές προηγείται το πλήρωμα της Toyota - H λάσπη δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες πρόσφυσης και δυσκολεύει τα πληρώματα

Ακόμη και ο ίδιος δήλωνε έκπληκτος για το αποτέλεσμα. Ο λόγος για τον Latvala που προηγείται μετά από 5 ειδικές διαδρομές στο Ράλι της Πολωνίας. 
 
Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota μάλιστα, δήλωσε μετά την 3η ειδική διαδρομή ότι «είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει γιατί δεν πίστευα ότι οδηγούσα καλά. Το οδόστρωμα είναι πολύ ολισθηρό σε μερικά σημεία και έχουμε πρόβλημα με την πρόσφυση».
Ο λόγος για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε στην περιοχή του αγώνα, στην πόλη του Mikolajki
Μάλιστα χθες, οι οργανωτές αναγκάστηκαν λόγω των πού δυσμενών καιρικών συνθηκών να ακυρώσουν την πανηγυρική εκκίνηση
 
Ωστόσο η πρώτη ειδική διαδρομή, η SSS Mikolajki έγινε κανονικά και την πήρε ο Evans κερδίζοντας τον Dani Sordo στη μεταξύ τους μονομαχία (τα αυτοκίνητα ξεκινούσαν ανά δύο σε παράλληλη διαδρομή).Τον δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC που κέρδισε τον Sebastien Ogier με το Fiesta WRC της M-Sport.
 
Στις σημερινές ειδικές ειδικές ωστόσο και με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούσαν, τα πράγματα αποδείχθηκαν μάλλον δύσκολα για τον Ogier που ξεκινούσε πρώτος και επιβεβαίωσε και τον Latvala δηλώνοντας πως «η κατάσταση στο δρόμο είναι πολύπλοκη. Η πρόσφυση αλλάζει συνεχώς και δεν ξέρεις πού πραγματικά πρέπει να πιέσεις ή όχι και στο τέλος καταλήγεις να είσαι επιφυλακτικός». 

Μάχη με τη λάσπη έδινε όλο το πρωί ο Ogier
 
Ανάλογα παράπονα και διαπιστώσεις για την κατάσταση του δρόμου εξέφρασαν και οι Neuville και Tänak.
 
Στον απόηχο της μάχης του πρώτου σκέλους της Παρασκευής, η μεγάλη χαμένη είναι η Citroen που είδε καταρχήν τον Breen να καταστρέφει το πίσω δεξί ημιαξόνιο και να προσπαθεί να το επισκευάσει πριν μπει στην 3η ειδική χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

O Breen προσπαθεί να επισκευάσει το σπασμένο πίσω ημιαξόνιο
 
Την ίδια στιγμή ο Mikkelsen που εξέφραζε παράπονα για το set-up του Citroen C3 WRC, είχε τη στιγμή του στην 5η ειδική διαδρομή όταν βγήκε από το δρόμο και χτύπησε σε ένα δένδρο με αποτέλσμα να καταστρέψει την πίσω αριστερά ανάρτηση κάτι που του κόστισε πάνω από δύο λεπτά και μπόλικες θέσεις στην προσωρινή γενική κατάταξη (έχει πέσει 12ος). 

Παράπονα για το set-up και μια έξοδο στην 5η ε.δ. από τον Mikkelsen 
 
Έτσι, στα μισά της ημέρας, ο Latvala βλέπει πίσω του τον Neuville με μια διαφορά 4,5" με τον Tänak που είναι στην τρίτη θέση να απειλεί τον Βέλγο αφού είναι πίσω του μόλις μισό δευτερόλεπτο. 
 
Μέχρι στιγμής ο Latvala έχει κερδίσει δύο ειδικές (3η και 4η), ο Neuville άλλες δύο (2η και 5η) και ο Evans μια (την πρώτη). 

Ο Pryce είχε μια άσχημη έξοδο την πρώτη κιόλας ημέρα του αγώνα καταστρέφοντας το αυτοκίνητο του.
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube