Το Ράλι Κρήτης στο κέντρο του Ηρακλείου

Το Ράλι Κρήτης στο κέντρο του Ηρακλείου

Η τάση για αγώνες αυτοκινήτου σε αστικό περιβάλλον φτάνει και στην Κρήτη, αφού το φετινό Ράλι Κρήτης θα περιλαμβάνει και μια υπερειδική μέσα στο Ηράκλειο.

Εκτός από τις αγαπημένες τους ειδικές διαδρομές στα βουνά τα πληρώματα που θα τρέξουν στο φετινό Ράλι Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και σε μια διαδρομή στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Το πάντρεμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού κάθε μορφής με τη ζωή στο κέντρο μιας μεγαλούπολης έχει προφανή οφέλη τόσο για το ίδιο το σπορ όσο και για τον εμπορικό κόσμο της πόλης, γι' αυτό τελευταία γίνεται όλο και συχνότερα. Μετά το άκρως επιτυχημένο εγχείρημα του PICK στην Πάτρα, αλλά και αγώνες όπως το πρόσφατο Golden Rally Show, και η Κρήτη προβλέπεται να φιλοξενήσει ένα αντίστοιχο γεγονός τον ερχόμενο Μάιο.

Στο πρόγραμμα του 37ου Ράλι Κρήτης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαΐου 2015, περιλαμβάνεται και μια υπερειδική στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Τα αγωνιστικά θα ξεκινούν από τη λ. Ικάρου, θα περνάνε μπροστά από την πλ. Ελευθερίας και θα συνεχίζουν στη λ. Δημοκρατίας προς το πάρκο Γεωργιάδη, όπου θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέφουν από την ίδια διαδρομή. Η ειδική θα έχει μήκος περίπου 1,6 km και θα περιλαμβάνει στροφές, τεχνητά S-άκια και πλήρεις περιστροφές γύρω από τον κυκλικό κόμβο της πλ. Ελευθερίας.



Με το Ράλι Κρήτης να προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλι η προσθήκη μιας ειδικής μέσα στο Ηράκλειο αποτελεί καλό κίνητρο ώστε ο αγώνας να συγκεντρώσει περισσότερες συμμετοχές από την ηπειρωτική Ελλάδα, αφού τόσο η προσπάθεια του κάθε πληρώματος όσο και οι χορηγοί θα προβληθούν σε πολύ πιο ευρύ κοινό. Και ελπίζουμε με αυτή την πρωτοβουλίανα μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ακόμη μόνιμου θεσμού που έχει τα φόντα να συγκεντρώσει ενδιαφέρον και σε διεθνές επίπεδο, όπως άλλωστε και το PICK Patras.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube