Race of Champions: Πρωταθλήτρια Εθνών ξανά η Γερμανία [video]

Race of Champions: Πρωταθλήτρια Εθνών ξανά η Γερμανία [video]

Όχι όμως η παλιά, με τον Vettel, αλλά η «Νέα», με τους Rene Rast και Timo Bernhard.

H Νέα Γερμανία πήρε το Κύπελλο Εθνών του Αγώνα των Πρωταθλητών 2018, που έγινε στο Riyadh της Σαουδικής Αραβίας, νικώντας τη Λατινική Αμερική που εκπροσωπούσαν οι Juan Pablo Montoya και Helio Castroneves.

Ο πρωταθλητής DTM, Rene Rast, σφράγισε τη νίκη για την πατρίδα του νικώντας στον τρίτο και κριτήριο αγώνα, που έγινε με Ariel Atom, τον Helio Castroneves.

O αγώνας έδειχνε αμφίρροπος, αλλά μικρά λάθη του τρεις φορές νικητή του Indy 500 έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Rast, που νίκησε με διαφορά 1,5”.

O Rast και ο δύο φορές νικητής του Le Mans, Timo Bernhard, που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στον RoC, πήραν την 8η νίκη της Γερμανίας στο Κύπελλο Εθνών (ρεκόρ) και την πρώτη της ομάδας χωρίς τον Sebastian Vettel.

O Rast είχε νικήσει τον περσινό Πρωταθλητή των Πρωταθλητών, Juan Pablo Montoya, στον πρώτο αγώνα του τελικού, με τα αυτοκίνητα NASCAR, με διαφορά κάτω από μισό δευτερόλεπτο.

Στη συνέχεια ο Castroneves, που αγωνίζεται μαζί με τον Montoya στα πρωταθλήματα IndyCar και IMSA, νίκησε τον Bernhard με τα Vuhl 05, με διαφορά 1,3”, ισοφαρίζοντας το σκορ και στέλνοντας τον τελικό σε τρίτο και κριτήριο γύρο.

Ο ομάδα της Γερμανίας είχε αποκλείσει εύκολα αυτήν της Σαουδικής Αραβίας, με τους Yazeed Al-Rajhi και Ahmed Bin Khanen, νικώντας την 2-0 στον πρώτο ημιτελικό.

Η Λατινική Αμερική απέκλεισε τη Σκανδιναβία στον άλλο ημιτελικό, νικώντας στον τρίτο αγώνα, όπου ο Montoya κέρδισε στο νήμα τον παγκόσμιο πολυπρωταθλητή Rallycross, Petter Solberg, για λιγότερο από δύο δέκατα, στο τιμόνι των RoC buggies.

Αυτό έγινε αφότου φαινόταν ότι η ομάδα της Λατινικής Αμερικής είχε αποκλειστεί στη φάση των ομίλων. Ήταν ισόπαλη με τη Σουηδία με 4 νίκες, ως δεύτερη του ομίλου της, και ο καλύτερος χρόνος θα καθόριζε ποια ομάδα θα προκρινόταν στον ημιτελικό.

Αρχικά έγινε μπέρδεμα καθώς ο καλύτερος χρόνος της Λατινικής Αμερικής χάθηκε λόγω προβλήματος στο σύστημα χρονομέτρησης. Ανακοινώθηκε ότι προκρίθηκε η Σουηδία, αλλά οι οργανωτές είδαν τους συνολικούς χρόνους και τελικά πρόκριναν τη Λατινική Αμερική.

Η Γερμανία πέρασε στους ημιτελικούς ως πρώτη στον Όμιλο Α, μπροστά από τη Λατινική Αμερική, αφού ο Bernhard νίκησε τον Castroneves στον κριτήριο αγώνα με τα NASCAR.

Η Σκανδιναβία είχε νικήσει τη Σουηδία για να πάρει την πρώτη θέση στον Όμιλο Β, αφού ο Solberg κέρδισε τον David Coulthard της Μ. Βρετανίας σε ένα τελευταίο αγώνα που καθυστέρησε διότι ο Σκοτσέζος αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα στην εκκίνηση, στην πρώτη του προσπάθεια. Έτσι η Σκανδιναβία πήρε την πρώτη θέση του Ομίλου διότι είχε καλύτερο χρόνο στον πρώτο αγώνα.

Η ομάδα των ΗΠΑ, που αποτελούσαν οι πρωταθλητές Indycar, Ryan Hunter-Reay and Josef Newgarden, αποκλείστηκε στον Όμιλο Α ενώ απέμενε ένας αγώνας. Στη συνέχεια, χωρίς να διακυβεύεται τίποτε, ο Newgarden απέκλεισε την ομάδα του Μεξικού νικώντας τον Memo Rojas στον τελευταίο τους γύρο.

Για πρώτη φορά συμμετείχε φέτος μια ομάδα Simracing All Stars αποτελούμενη από οδηγούς προσομοιωτών. Η ομάδα αποκλείστηκε στον Όμιλο Β, μαζί με τη Μ. Βρετανία, με δύο νίκες από έξι αγώνες.

Οι τοπικές χώρες σχημάτισαν έναν μικρότερο όμιλο από τρεις ομάδς. Η Σαουδική Αραβία, ο Λίβανος και τα Αραβικά Εμιράτα κέρδισαν από δύο γύρους, με τη Σαουδική Αραβία να προκρίνεται χάρη στον καλύτερο χρόνο.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube