Race of Champions, νικητής ο Coulthard [video]

Race of Champions, νικητής ο Coulthard [video]

O David Coulthard πήρε τον φετινό Αγώνα των Πρωταθλητών, στα Barbados, νικώντας στον τελικό τον εφεδρικό οδηγό της Mercedes F1, Pascal Wehrlein.

Ο παλαίμαχος Σκοτσέζος χρειάστηκε μόνο δύο από τους τρεις γύρους του τελικού για να πάρει την πρώτη του νίκη στο Race of Champions (RoC), καθώς το καθαρό και ακριβές οδηγικό του στιλ έφερε αποτελέσματα στο παραλληλοδρόμιο του Bushy Park.

Στον πρώτο γύρο του τελικού, με τα KTM X-Bow, o Coulthard νίκησε τον Wehrlein με διαφορά 1,5”.

Συνέχισε με μια νίκη για 2,7” επί του Γερμανού στον δεύτερο γύρο, με τα Ariel Atom, όπου ο Wehrlein έκανε μια επίθεση προς το τέλος αλλά υπέστρεψε στην τελευταία στροφή.

Ο Coulthard κυριάρχησε στον όμιλό του, αλλά κινδύνεψε να αποκλειστεί τόσο στον προημιτελικό όσο και στον ημιτελικό του.

Στον προημιτελικό, με τα VW Polo RX, είχε αντίπαλο τον πρωταθλητή RX, Petter Solberg, και έδειχνε να έχει το πλεονέκτημα προς το μέσο του αγώνα.

Όμως στην αρχή του δεύτερου γύρου μπήκε πολύ γρήγορα στην πρώτη στροφή και βγήκε στο χορτάρι χάνοντας χρόνο.

Αμέσως μετά όμως ο Solberg χτύπησε μετωπικά την μπαριέρα στην εσωτερική διαδρομή της ίδιας στροφής, χάνοντας κι αυτός χρόνο και μαζί τη νίκη για λίγο πάνω από 1”.

Στη συνέχεια ο Coulthard νίκησε τον έξι φορές πρωταθλητή στα Αυστραλιανά V8 Supercars, Jamie Whincup, στον ημιτελικό, αλλά ένα λάθος στην τελευταία στροφή σήμαινε πως νίκησε για μόλις 0,175”.

O Whincup είχε νικήσει τον πρωταθλητή NASCAR (2004) Kurt Busch στον προημιτελικό, όπου και οι δύο οδηγούσαν τα Audi R8 LMS.

Από το επάνω μέρος του πίνακα, στους ομίλους είχαν αποκλειστεί ο περσινός νικητής του RoC, Romain Grosjean, ο θρύλος των GP μοτοσικλετών, Mick Doohan, η δοκιμάστρια της Williams F1, Susie Wolff και ο τοπικός ήρωας Rhett Watson.

Στο κάτω μέρος του πίνακα, ο Wehrlein νίκησε τον Robby Gordon στα προημιτελικά, καθώς ο Αμερικανός, που είχε κυριαρχήσει στον όμιλό του, αντιμετώπισε πρόβλημα με την επιλογή σχέσεων στο κιβώτιο.

Ο Wehrlein στι συνέχεια νίκησε άνετα στον ημιτελικό με τα RoC Buggy τον πρωταθλητή Ευρωπαϊκής F3, Esteban Ocon.

O Ocon είχε προηγουμένως αποκλείσει στα προημιτελικά τον νικητή του Indianapolis 500, Ryan Hunter-Reay.

Στους ομίλους είχαν προηγουμένως αποκλειστεί: ο πρωταθλητής WTCC, Jose Maria Lopez, ο Τζαμαϊκανός άσος Doug Gore, ο θρύλος του Le Mans, Tom Kristensen και ο φετινός πρωταθλητής GP2, Jolyon Palmer.

Για το Κύπελλο των Εθνών, οι Σκανδιναβοί Petter Solberg και Tom Kristensen (επάνω) νίκησαν στον τελικό τους Βρετανούς David Coulthard και Susie Wolff με σκορ 2-1. O Kristensen νίκησε την Wolff με τα Audi R8 LMS, o Coulthard ισοφάρισε νικώντας τον Solberg με τα VW Polo RX (!) αλλά ο Kristensen έδωσε το τελικό χτύπημα νικώντας τον Coulthard με τα KTM X-Bow (ο Σκοτσέζος βγήκε στο χώμα στην τελευταία στροφή).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube