Πρώτη δοκιμή για τη νέα ΚΤΜ RC16 MotoGP

Πρώτη δοκιμή για τη νέα ΚΤΜ RC16 MotoGP

H KTM ολοκλήρωσε την πρώτη πλήρη δοκιμή της RC16 που θα εξελίξει του χρόνου για να επιστρέψει στα MotoGP το 2017.

Μετά από το πρώτο τριήμερο shakedown της μοτοσικλέτας στο Red Bull Ring τον περασμένο μήνα, η ομάδα της ΚΤΜ έκανε δοκιμές εξέλιξης το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Valencia.

Ο πρώην αναβάτης MotoGP, Alex Hoffmann, δοκίμασε τη νέα RC16 το Σάββατο και την Κυριακή τη σκυτάλη πήρε ο άλλος αναβάτης εξέλιξης της αυστριακής φίρμας, ο Mika Kallio.

Ήταν μια επιστροφή στον κόσμο του MotoGP για τον Φιλανδό, που είχε αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία με την Pramac Ducati πριν κατέβει ξανά στη Moto2 το 2011. O Kallio τερμάτισε 10ος στο φινάλε της χρονιάς της Moto2, στη Valencia πριν λίγες μέρες.

«Υπήρχαν πολλά ερωτηματικά πριν τις δοκιμές, αλλά τώρα είμαι πολύ χαρούμενος και θα πάω στη χειμερινή διακοπή με καλό κέφι», δήλωσε ο Φιλανδός. «Ο Alex και η ομάδα έχουν ήδη κάνει εντυπωσιακή δουλειά, δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα και είμαστε ήδη σε πραγματικά ψηλό επίπεδο. Ωστόσο έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και ήδη ανυπομονώ για τις επόμενες δοκιμές».

Οι δοκιμές στη Valencia ήταν οι τελευταίες της χρονιάς σε πίστα για την ΚΤΜ, πριν ξαναρχίσει το πρόγραμμα εξέλιξης της RC16 το Φεβρουάριο.

«Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με αυτό που κατάφερε η ομάδα στις τέσσερις εβδομάδες από το shakedown», είπε ο Mike Leitner της ΚΤΜ. «Υπάρχει ήδη ένα εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα κι αυτό σημαίνει γρήγορη απόκριση επιτόπου και στη συνέχεια μελετημένη δράση στο εργοστάσιο. Η πίστα GP της Valencia είχε πολύ περισσότερη πρόσφυση από το Red Bull Ring στο Spielberg, αλλά και πάλι ταίριαξε πολύ καλά στη μοτοσικλέτα μας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube