Πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας BMW M4 GT4

Πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας BMW M4 GT4

Το «μουλάρι» της αγωνιστικής M4 κυκλοφορεί με ένα extreme αεροδυναμικό πακέτο.

Η εξέλιξη του αεροδυναμικού πακέτο της νέας αγωνιστικής BMW M4 GT4 πέρασε από το στάδιο του τούνελ δοκιμών και τώρα ήρθε η ώρα για τον πραγματικό κόσμο, μιας και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας την δείχνουν να «βολτάρει» κοντά στο ‘Ring.

Αυτό που βλέπουμε αρχικά είναι τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, με μεγάλη σταθερή ανθρακονημάτινη πίσω αεροτομή, μία μικρότερη στο πορτμπαγκάζ, επιθετικότερο εμπρός προφυλακτήρα με ρυθμιζόμενο spliter και μεγαλύτερα side skirts.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε και τον βαθύ διαχύτη που προορίζεται για αγωνιστική χρήση και περιλαμβάνει και τις τέσσερις χαρακτηριστικές απολήξεις της εξάτμισης.

Η νέα M4 GT4 θα έχει κάτω από το μακρύ καπό τον ίδιο 3λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά Twin Power Turbo που φορούν και οι πολιτικές εκδόσεις των M3 και M4, αλλά ίσως διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα φτάσει τους 500 ίππους που έχει το αδελφό «αγωνιστικό» δρόμου, η M4 GTS.

Αυτό που θα πάρει όμως από την M4 GTS είναι σίγουρα το ανθρακονημάτινο εμπρός καπό, ενώ σαν καθαρόαιμο αγωνιστικό θα εξοπλιστεί με roll cage, αγωνιστική ανάρτηση και πιο ελεύθερη εξάτμιση.

Όπως είναι λογικό, θα υπάρξει και έκδοση περιορισμένης παραγωγής. Μέχρι όμως να εμφανιστεί αυτή, η κορυφαία έκδοση της γκάμας παραμένει η σκληροπυρηνική M4 GTS.

Η νέα αγωνιστική BMW M4 GT4 θα τρέξει τον πρώτο της αγώνα το 2018 και προορίζεται για ιδιώτες οδηγούς ή μικρές αγωνιστικές ομάδες που θέλουν να λάβουν μέρος σε αγώνες Αντοχής.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube