Προσπερνά τέσσερις μαζί από την εξωτερική [video]

Προσπερνά τέσσερις μαζί από την εξωτερική [video]

Με μια εκπληκτική κίνηση από την εξωτερική, ο Kevin Eriksson βρέθηκε από την 4η θέση στην 1η σε μία στροφή.

Ο Kevin Eriksson έκανε μία από τις καλύτερες προσπεράσεις στην ιστορία του World RX, στον προτελευταίο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Γερμανία.

Ο Eriksson ξεκίνησε τον τελικό από την εξωτερική στην δεύτερη σειρά του grid και έκανε… το απονενοημένο. Όπως όλοι μαζεύτηκαν στην εσωτερική αυτός πήγε από έξω. Και βρέθηκε από την 4η θέση στην 1η.

Η πρώτη στροφή της πίστας είναι μία φουρκέτα 180 μοιρών. Το Fiesta του Eriksson γύρισε κάθετα, έφτασε μάλιστα να κινείται προς τα πίσω από την φόρα που είχε. Είναι εντυπωσιακό ότι κατάφερε να το κρατήσει χωρίς τετακέ, αλλά και ότι δεν έπεσαν πάνω του οι υπόλοιποι που είχαν επίσης στριμωχτεί.

Είναι ικανότητα ή απλώς τύχη; Μάλλον και τα δύο. Χρειάζεται άλλωστε αυτός ο συνδυασμός στους αγώνες. Δεν θα μπορούσε να το έχει μελετήσει, είναι σίγουρα μία έμπνευση της στιγμής. Έμεινε με το γκάζι στο πάτωμα για να μην κάνει το τετακε. Ως εδώ μπορούμε να μιλάμε για ικανότητα. Το γεγονός ότι δεν τον εμβόλισαν οι υπόλοιποι, πράγμα που αν γινόταν θα τον έστελνε στην… κερκίδα, είναι τύχη.

Δείτε το video και κρίνετε μόνοι σας. Ο αγώνας αυτός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τον Eriksson και ως ο «αγώνας της ζωής του». Όχι μόνο λόγω της προσπέρασης αλλά γιατί από εκεί και μετά οδήγησε με ταχύτητα και ψυχραιμία και πήρε τη νίκη. Την πρώτη του νίκη, στην πρώτη του χρονιά πλήρους εμπλοκής στο World RX.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube