Το πιο απολαυστικό MX5 Cup γίνεται στη Ρωσία [video]

Το πιο απολαυστικό MX5 Cup γίνεται στη Ρωσία [video]

Αγώνες ενιαίου με Mazda MX-5 διοργανώνονται σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά αυτοί της Ρωσίας είναι κάπως ιδιαίτεροι και... πολύ άσπροι.

Όταν ζεις σε μια χώρα με βαρύ χειμώνα, αναγκαστικά προσαρμόζονται αντίστοιχα και οι δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και συχνά προκύπτουν διαμάντια όπως το ρωσικό MX5 Cup.

Ο θεσμός αποτελεί πρωτοβουλία της ρωσικής σχολής αγωνιστικής οδήγησης Sport & Safety. Η ομάδα έχει μετατρέψει μερικά Mazda MX-5 τρίτης γενιάς (NC) σε αγωνιστικά δίνοντας έμφαση στον τομέα της ασφάλειας, με πληθωρικά roll cage και συστήματα πυρόσβεσης, αλλά και ποδιά κάτω από τον κινητήρα για ασφαλείς εξόδους στο χιόνι.

Τα αυτοκίνητα φοράνε λάστιχα με καρφιά, ενώ υπάρχουν ακόμα και χειροποίητα hard top που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από το roll cage, αν και πάντα υπάρχει η δυνατότητα να τρέξει κάποιος χωρίς οροφή. Η προπόνηση για μία ώρα με ένα αυτοκίνητο της ομάδας κοστίζει 29.900 ρούβλια (€360), ενώ η συμμετοχή σε έναν αγώνα ξεκινάει από τα €1.200.

Ο πρώτος αγώνας του ρώσικου MX5 Cup πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 24 Ιανουαρίου στην παγωμένη πίστα Vishny Volochek. Θα ακολουθήσουν άλλοι δύο αγώνες στις 7 και 21 Φεβρουαρίου σε άλλες πίστες, ενώ στο ενδιάμεσο θα γίνουν άλλες τέσσερις συναντήσεις των συμμετεχόντων για προπόνηση.

Όσο βλέπουμε το video, τόσο ζηλεύουμε!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube