Όταν ο φράκτης ασφαλείας δεν κάνει τη δουλειά του… [video]

Όταν ο φράκτης ασφαλείας δεν κάνει τη δουλειά του… [video]

Οι οβάλ πίστες αγώνων έχουν φράκτες από συρματόπλεγμα για να σταματούν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα κι εξαρτήματα πριν φτάσουν στις κερκίδες.

Οι φράκτες από συρματόπλεγμα έχουν σώσει εκατοντάδες οδηγούς και θεατές από τότε που εφαρμόστηκαν στις πίστες.

Αν υπήρχε τέτοιος φράκτης στο Le Mans το 1955, πιθανότατα θα είχε αποφευχθεί η εκατόμβη με τους 83 νεκρούς, που παρά λίγο να σταματήσει συνολικά το σπορ του αυτοκινήτου (βλ. φωτό κάτω και video ΕΔΩ)

Ο δικτυωτός φράκτης όμως δεν είναι πανάκεια. Κι αυτό αποδείχτηκε προχθές Τετάρτη στον αγώνα sprint cars “All Star Circuit of Champions” που έγινε στην πίστα Volusia Speedway Park, στη Florida των ΗΠΑ.

Ο Joey Saldana ακούμπησε με τον Jason Johnson στην έξοδο της στροφής 2 της οβάλ πίστας, ενώ μάχονταν για τη δεύτερη θέση στον κυρίως αγώνα A-Main της νύχτας. Το sprint car του Saldana απογειώθηκε, έκανε μια σειρά από τούμπες και πέρασε πάνω από τον φράκτη των 3 μέτρων, πάνω από τα κεφάλια θεατών που στέκονταν κοντά στο φράκτη, για να πέσει στη βάση των κερκίδων και πάνω σε ένα στύλο φωτισμού.

Ευτυχώς, όπως φαίνεται στο video σε αργή κίνηση, λίγοι ήταν οι θεατές που κάθονταν στις κάτω κερκίδες και ήταν γενικά θαύμα που δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά…

Δείτε το ατύχημα στο 1’ 53” του video, αλλά δείτε το και όλο διότι τα sprint cars με τους 6.7 V8 των 900+ ίππων, το βάρος των μόλις 640 kg (με τον οδηγό) και τις τεράστιες φτερούγες, είναι πολύ θεαματικά καθώς ντριφτάρουν στη χωμάτινη πίστα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube