Όλα έτοιμα για το 7ο P.I.C.K - Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας

Όλα έτοιμα για το 7ο P.I.C.K - Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας

Στις 3 και 4 Οκτωβρίου η φετινή 7η διοργάνωση του αγώνα καρτ που γίνεται στο κέντρο της Πάτρας

Ό,τι αξίζει, αντέχει στο χρόνο. Γι’ αυτό και το 7ο P.I.C.K. είναι γεγονός. Οι διοργανωτές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη το πρωί, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ανακοίνωσαν τη διοργάνωση του αγώνα καρτ που γίνεται στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας και για το 2015, και συγκεκριμένα για τις 3 και 4 Οκτωβρίου.
 
Σε μια εποχή που οποιαδήποτε εμπορική ή οικονομική δραστηριότητα στην χώρα είναι παγωμένη, από την Πάτρα ήρθε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. 
 
Για ακόμη μία χρονιά το P.I.C.K. θα προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου, εντελώς δωρεάν. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε ψυχαγωγικό. Εκτός από τις θεαματικές μάχες τροχό με τροχό, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μία κορυφαία παράσταση με ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία, ενώ παράλληλα θα «τρέξουν» και άλλες εκδηλώσεις, όπως επιδείξεις ακροβατικών, διαδραστικά παιχνίδια, παρουσίαση ιστορικών αυτοκινήτων και άλλα. Φέτος για πρώτη φορά προγραμματίζεται και έκθεση φωτογραφίας.
 
 
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι διοργανωτές βρίσκονται σε επαφή με κορυφαίους ξένους οδηγούς που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν, ενώ όσον αφορά στη διαδικασία των συμμετοχών που θα ανοίξουν σύντομα, θα είναι αντίστοιχη της περσινής. 
 
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Δημήτρης Μιχελακάκης, αφού επεσήμανε πως η ΟΜΑΕ θα πλαισιώσει με τα στελέχη της όλους τους αγώνες, λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα, έδωσε μία άλλη διάσταση στη διοργάνωση, τονίζοντας «η Πάτρα μέχρι σήμερα στήριζε τους αγώνες».


Τώρα ήλθε η ώρα οι αγωνιζόμενοι να στηρίξουμε την Πάτρα, η οποία και πρέπει να έχει το όφελος από το Διεθνές Σιρκουί Καρτ. Σήμερα έχει περισσότερη ανάγκη ο τόπος τους αγώνες κι όχι οι αγώνες τον τόπο. Η Πάτρα θα παραμείνει συνώνυμη του καρτ και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος δίνει διέξοδο στα παιδιά να εκτονώσουν την ενέργειά τους σ’ έναν χώρο ασφαλή. Κλείνοντας, ο κ. Μιχελακάκης ανακοίνωσε πως η Ομοσπονδία ανέλαβε φέτος και τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολης, μία εβδομάδα μετά το 7ο P.I.C.K. χαρακτηρίζοντάς την ενέργεια αυτή, ως ιδιαίτερη πρόκληση.
 
Το P.I.C.K., όπως και το Καρναβάλι της Πάτρας έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επιφέρουν σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες. Σ’ αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά και η απευθείας μετάδοση των αγώνων από τα κανάλια NOVASPORTS τα οποία και φέτος θα καλύψουν το event. 

 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε πως πρόθεση της διοίκησης του φορέα είναι η διοργάνωση κάθε μήνα ενός αντίστοιχου event, προκειμένου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου να προσελκύει η περιοχή επισκέπτες. «Το P.I.C.K. ανοίγει το δρόμο διεύρυνσης του θεματικού τουρισμού, ώστε η περιοχή να έχει το δικό της κομμάτι από την πίτα του τουριστικού προϊόντος. Επιδίωξή μας πρέπει να είναι και η επιμήκυνση της διάρκειας του event σε συνδυασμό και με άλλες αγωνιστικές ή πολιτιστικές δράσεις», τόνισε ο κ. Μαρλαφέκας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube