Οι Έλληνες στο Rally Legend 2017

Οι Έλληνες στο Rally Legend 2017

Ο Θάνος και ο Σταμάτης Αθανάσουλας με το Subaru Impreza θα τρέξουν στην μεγαλύτερη διοργάνωση ιστορικού ράλι της Ευρώπης.

Στο σημαντικότερο ιστορικό ράλι της Ευρώπης, στο Rally Legend που γίνεται στην Ιταλία το προσεχές Σαββατοκύριακο, μαζί με παγκόσμιους Θεούς του χθες και του σήμερα θα τρέξουν και οι Σταμάτης και Θάνος Αθανασούλας.

Ο αγώνας γίνεται στο San Marino της Ιταλίας, και η φετινή είναι η 15η εκδοχή του. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει σπουδαίους οδηγούς από το χθες και το σήμερα των αγώνων ράλι και όχι μόνο. Αλλά και ορισμένα από τα σημαντικότερα, ομορφότερα και σπανιότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Από τα Group S και Group 4 των ‘70s, τα Group B των ‘80s, τα πιο οικεία Group Α και παλαιότερης γενιάς WRC.



Φέτος θα δώσουν το παρόν, τιμώντας τη μνήμη του Colin McRae στον οποίο είναι αφιερωμένος ο αγώνας, ο Sebastien Ogier, ο Kris Meeke και ο Thierry Neuville. Μάλιστα ο Βέλγος δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και έπειτα από άδεια της ομάδας του θα οδηγήσει ένα Hyundai i20 WRC για μία Ε.Δ. την Κυριακή. Νωρίτερα είχε ήδη ανακοινωθεί και η συμμετοχή του Meeke με τον αριθμό 1 στις πόρτες μιας Citroen Xsara WRC. Ο Ogier θα περιοριστεί σε ρόλο θεατή. Στο San Marino θα είναι επίσης η Hollie, η 19χρονη κόρη του Colin, οι γονείς του (Jimmy και Margaret) και ο αδελφός του Alister ο οποίος θα οδηγήσει ένα Subaru Legacy.

Εκεί θα είναι επίσης ο Miki Biasion με μια Lancia 037 και ο Timo Salonen με μία Toyota Celica, προσφέροντας την εμπειρία συνοδήγησης σε κάποιους λίγους τυχερούς θεατές. Ένας άλλος θρύλος των ράλι, ο σπουδαίος Stig Blomqvist θα συμμετάσχει επίσης, με Audi Quattro S1.

Πιο κάτω στη λίστα των συμμετοχών βρίσκουμε τους βετεράνους αγωνιζόμενους Andrea Aghini και Gustavo Trelles με Toyota Celica ST205 και Lancia Delta Integrale 16v.

Σε αυτή τη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανάμεσα σε όλους αυτούς του παγκόσμιους νυν και πρώην, θα βρεθούν οι Γιώργος Βασιλάκης - Σπύρος Κολτσίδας με Lancia Delta HF 4WD Jolly Club και οι φίλοι (προσωπικοί και του περιοδικού) Θάνος και Σταμάτης Αθανάσουλας, με το ex Prodrive Subaru Impreza WRC, το οποίο μάλιστα έχει οδηγηθεί από τον ίδιο τον Colin.



Ο βετεράνος Σταμάτης Αθανάσουλας ζει στην Ελλάδα και διακρίνεται για πολλές δεκαετίες στους εγχώριους αγώνες ράλι, ενώ ο Θάνος μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό, εργάζεται στη McLaren και αυτή είναι η πρώτη του αγωνιστική εμπλοκή σε υψηλό επίπεδο. Πατέρας και γιος είχαν κάνει κάποιες δοκιμές το καλοκαίρι, κυρίως εξοικείωσης με το αυτοκίνητο. Πέρα από την οδηγική τους ικανότητα, το ήθος τους εγγυάται την υψηλότερη εκπροσώπηση για τα ελληνικά χρώματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube