O Vettel κερδίζει το Κύπελλο Εθνών μόνος του! [video]

O Vettel κερδίζει το Κύπελλο Εθνών μόνος του! [video]

Μετά το ατύχημα του Wehrlein, εκπροσώπησε μόνος του τη Γερμανία. Και στο τέλος, η ομάδα του Υπόλοιπου Κόσμου νίκησε τις ΗΠΑ 8-7.

Ο Sebastian Vettel κέρδισε μόνος του το Κύπελλο Εθνών του Αγώνα των Πρωταθλητών, νικώντας στον τελικό τα αδέλφια Kurt και Kyle Bush της ομάδας USA NASCAR.

Ο Vettel έμεινε μόνος του να εκπροσωπήσει τη Γερμανία, αφού ο Pascal Wehrlein αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά την τούμπα του στον χθεσινό ατομικό αγώνα, τον οποίο κέρδισε ο Juan Pablo Montoya.

Στους προκριματικούς γύρους, ο Vettel απέκλεισε τους αντιπάλους του εύκολα, κερδίζοντας και τις τέσσερις αναμετρήσεις. Στους ημιτελικούς νίκησε 2-0 την Κολομβία των Montoya και Gabby Chaves.

Η κυριαρχία του Γερμανού συνεχίστηκε και στον τελικό, όπου νίκησε και τους δύο αδελφούς Busch. Κέρδισε τον Kurt με τα Ariel Atom, με μεγάλη διαφορά 1,12”, και στη συνέχεια τον Kyle με διαφορά 0,44” όταν διαγωνίστηκαν στο τιμόνι των αυτοκινήτων Global Rallycross Supercar Lites.

H φετινή νίκη ήταν η για τη Γερμανία και τον Vettel στον Race of Champions. Τις προηγούμενες 6 τις είχε πάρει μαζί με τον Michael Schumacher την περίοδο 2007-2012.

Ο φετινός Αγώνας των Πρωταθλητών, που έγινε στο Miami, έκλεισε με την αναμέτρηση της ομάδας των ΗΠΑ και αυτής του Υπόλοιπου Κόσμου. Οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες, πριν ο Kurt Busch κερδίσει 2-1, για εκατοστά του δευτερολέπτου, τον David Coulthard με τα αυτοκίνητα EuroNASCAR και δώσει το πλεονέκτημα 7-5 στις ΗΠΑ.

Η τελική αναμέτρηση όμως, που έδινε 3 βαθμούς, ήταν ανάμεσα στον Scott Speed και τον Petter Solberg. Και ο Αμερικανός οδηγός πίστας δεν είχε καμία τύχη απέναντι στον πρωταθλητή WRC και WRX, αφού διαγωνίστηκαν στο τιμόνι των Rallycross Lites.

O αγώνας ήταν μια κι έξω, και ο Solberg τον κέρδισε άνετα, πανηγυρίζοντας κατόπιν με τον κλασικό «χολιγουντιανό» τρόπο του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube