O Valentino Rossi ξανά στη σέλα!

O Valentino Rossi ξανά στη σέλα!

O «Γιατρός» έκανε δοκιμές στο Misanο, μόλις 18 μέρες αφότου έσπασε το πόδι του σε προπόνηση κάνοντας μότοκρος.

Χθες Δευτέρα 18/9, ο Rossi έκανε μερικούς γύρους στην πίστα του Misano, πάνω σε μια Yamaha YZF-R1M δρόμου, για να διαπιστώσει αν θα μπορεί να αγωνιστεί αυτό το σαββατοκύριακο στην Aragon της Ισπανίας.

Οι γιατροί είχαν πει ότι ο Rossi θα χρειαζόταν 30-40 ημέρες ανάρρωσης για να επιστρέψει στην ενεργό δράση και η Yamaha έχει ήδη ορίσει αντικαταστάτη του για την Aragon, τον Ολλανδό αγωνιζόμενο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, Michael van den Mark.

Όπως έγραψε το Rimini Today, ο Ιταλός έκανε λίγους γύρους πριν η δοκιμή διακοπεί λόγω βροχής.

Ο Rossi φαίνεται πως ένιωσε πόνο στο σπασμένο δεξί του πόδι, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να καταλήξει, μέσα στα λίγα λεπτά που γύρισε την πίστα, αν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στον αγώνα της Ισπανίας.

Αν το επιτρέψει ο καιρός, ο Rossi θα επιχειρήσει να κάνει περισσότερους γύρους της πίστας σήμερα Τρίτη.

Η Yamaha έβγαλε χθες το βράδυ ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαίωνε ότι έγινε η δοκιμή με μια YZF-R1M, και ότι ο Rossi θα αποφασίσει αύριο Τετάρτη αν θα συμμετάσχει στην Aragon.

Η ανακοίνωση έλεγε: «Μετά το ατύχημα με μηχανή εντούρο στις 31 Αυγούστου, ο Valentino Rossi εκτελεί με επιμέλεια το πρόγραμμα ανάρρωσής του από το κάταγμα στο δεξί του πόδι.

«Σήμερα [Δευτέρα], ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δοκίμασε το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης, συμπληρώνοντας με επιτυχία λίγους γύρους στο Misano World Circuit Marco Simoncelli πάνω σε μια YZF-R1M, πριν η βροχή διακόψει τη δοκιμή.

«Καθώς η σημερινή διαδικασία διακόπηκε πρόωρα λόγω της αλλαγής του καιρού, η αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης του Rossi δεν κατέληξε σε συμπέρασμα. Θα αποφασίσει έως το βράδυ της Τετάρτης, 20 Σεπτεμβρίου, αν θα επιχειρήσει να πάρει μέρος στο Gran Premio de Aragon, αυτού του σαββατοκύριακου».

Ο επικεφαλής της Yamaha, Lin Jarvis, είχε δηλώσει ότι ο Rossi θα επιχειρούσε να αγωνιστεί στην Aragon αν πίστευε ότι θα είχε τη δυνατότητα να παλέψει για μια θέση στην πεντάδα, αλλά δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Ιταλός.

Ο Rossi έχει πέσει στην 4η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος MotoGP, αφού αναγκάστηκε να χάσει το GP δίπλα στο σπίτι του, στο Misano, και είναι τώρα 42 βαθμούς πίσω από τους Marc Marquez και Andrea Dovizioso που μοιράζονται την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

[Πηγή: Rimini Today]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube