O Valentino Rossi κερδίζει το Monza Rally για 5η φορά [videos]

O Valentino Rossi κερδίζει το Monza Rally για 5η φορά [videos]

Ο θρύλος των MotoGP νίκησε μεταξύ άλλων και τον Dani Sordo με το εργοστασιακό Hyundai i20 WRC!

Όπως κάθε χρόνο, μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν των MotoGP, o Valentino Rossi πήρε μέρος στο Monza Rally Show για αυτοκίνητα, το οποίο και κέρδισε για 5η φορά.

Ο «Γιατρός» οδήγησε ένα Ford Fiesta RS WRC της M-Sport και τερμάτισε νικητής, 18,4” μπροστά από τον Dani Sordo. Ο οδηγός της Audi στα σπορ πρωτότυπα, Marco Bonanomi, τερμάτισε 3ος με ένα Citroen DS3 WRC.

O Rossi, 7 φορές πρωταθλητής MotoGP, είχε κερδίσει το Monza Rally Show και το 2006, το 2007, το 2012 και πέρσι, το 2015. Ο αγώνας γίνεται μέσα στον ιστορικό χώρο της Monza και χρησιμοποιεί τμήματα της πίστας Formula 1 καθώς και το παλιό, κεκλιμένο της τμήμα.

«Το να παίρνω τη νίκη μπροστά από τις κερκίδες, μέσα στη φοβερή ατμόσφαιρα εδώ στη Monza, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα», δήλωσε ο Rossi, που είχε για συνοδηγό τον πολύπειρο Carlo Cassina.

«Είναι τόσο συγκεντρωμένος όλη την αγωνιστική σεζόν, που όταν φτάσει το τέλος του Νοέμβρη, μετά τη Valencia [το τελευταίο MotoGP], ανυπομονώ να συναντήσω την ομάδα και να οδηγήσω το αγωνιστικό μου των ράλι.

«Βέβαια, θέλω να είμαι πάντα ανταγωνιστικός, ως αναβάτης ή ως οδηγός, και θέλω να μάχομαι για το βάθρο όταν είμαι με το αυτοκίνητο εδώ στη Monza. Είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να έχεις τις συγκινήσεις ενός αγώνα χωρίς τη φοβερή πίεση που δέχεσαι στα MotoGP.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος. Ευχαριστώ τους οπαδούς μου, την ομάδα, όλους. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ciao” στη χρονιά».

Με την ομάδα VR 46 Rally Team του Rossi έτρεξε και ο επικεφαλής της ομάδας Suzuki MotoGP, Davide Brivio, ως συνοδηγός του αδελφού του, Roberto. Τερμάτισαν στην 5η θέση.

Δείτε τώρα δύο video από τη δράση στο φετινό Monza Rally Show:


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube