Ο Sébastien Loeb ψάχνει το ρεκόρ στο Goodwood Festival of Speed [videos]

Ο Sébastien Loeb ψάχνει το ρεκόρ στο Goodwood Festival of Speed [videos]

Μετά την ανάβαση του Pikes Peak, o γάλλος θέλει να επιβληθεί και στο Goodwood Festival of Speed.

Ο επόμενος στόχος του Sébastien Loeb, πέρα από την διάκριση στο WTCC με την Citroen, είναι το ρεκόρ στην ανάβαση των 1,86 km του Goodwood Festival of Speed.

Το αυτοκίνητο με το οποίο θα δοκιμάσει την τύχη του είναι το τετρακίνητο Peugeot 208 T16 των 875 ίππων που είχε και στην ανάβαση του Pikes Peak. Ο στόχος για την αγωνιστική ομάδα της Peugeot και τον Sébastien Loeb είναι να “χτυπήσουν” τον ταχύτερο χρόνο της ιστορικής ανάβασης, 41,6 sec, που πέτυχε το 1999 ο Nick Heidfeld με την McLaren-Mercedes MP4/13 F1 του 1998.

Το εγχείρημα του γάλλου και της αγωνιστικής του ομάδας δεν είναι εύκολο, καθώς θα πρέπει να δώσουν όλοι το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους για να πετύχουν τον ταχύτερο χρόνο σε αυτή την ιδιαίτερη ανάβαση. Εάν όμως βγουν νικητές από αυτή την δοκιμασία, θα αποδείξουν επιπλέον ότι ένα σωστά προετοιμασμένο εργοστασιακό αγωνιστικό αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί ταχύτερα σε μια διαδρομή από μία F1 δεκαπενταετίας.

Στα βίντεο που ακολουθούν θα δείτε το ρεκόρ του Nick Heidfeld στο Goodwood Festival of Speed το 1999, καθώς και το ρεκορ του Sébastien Loeb στο Pikes Peak του 2013.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube