Ο Mark Webber κρεμάει το κράνος του

Ο Mark Webber κρεμάει το κράνος του

Ο Αυστραλός παγκόσμιος πρωταθλητής Αντοχής και πρώην πρωταγωνιστής της F1 αποσύρεται από τους αγώνες στο τέλος της χρονιάς.

Έχοντας πάρει 9 νίκες σε Grand Prix F1 κι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), o Mark Webber αποφάσισε να τερματίσει την αγωνιστική καριέρα του στο τέλος της φετινής σεζόν.

Η Porsche ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση του οδηγού της και περσινού παγκόσμιου πρωταθλητή, αφού πάρει μέρος στους τελευταίους τρεις αγώνες WEC της χρονιάς.

Ο Webber θα παραμείνει στην Porsche ως πρεσβευτής και σύμβουλος, όπως είναι και ο Walter Rohrl. Όμως δεν θα αγωνιστεί ξανά, τουλάχιστον σε πλήρες πρόγραμμα.

Ο Webber είχε μια μακρά κι επιτυχημένη καριέρα, με διακρίσεις σε πολλές κατηγορίες πριν φτάσει στη Formula 1 όπου οδήγησε για τις Minardi, Benetton, Jaguar, Williams και τελικά για τη Red Bull. Εκεί οδήγησε δίπλα στον David Coulthard για δύο χρόνια και δίπλα στον Sebastian Vettel για άλλα πέντε. Είχε κάποιες πολύ προβεβλημένες προστριβές με τον Γερμανό, όμως βοήθησε αποφασιστικά την ομάδα να πάρει τέσσερα στη σειρά πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Ο συμπαθής Αυστραλός έκανε μεγάλη καριέρα και στους αγώνες αντοχής, πρώτα με τη Mercedes στο πρωτάθλημα FIA GT και τις 24 Ώρες του Le Mans, το 1998-1999, όπου είχε κι εκείνη την περίφημη απογείωση με την CLK GTR στην ευθεία Mulsanne.

O Webber επέστρεψε στα σπορ-πρωτότυπα το 2014, εγκαταλείποντας την F1 για να ηγηθεί της επιστροφής της Porsche στο WEC. Πήρε 4 νίκες πέρσι εξασφαλίζοντας τον παγκόσμιο τίτλο, και άλλες 3 μέχρι στιγμής φέτος. Θα πάρει μέρος σε άλλους τρεις αγώνες –Fuji αύριο, Shanghai και Bahrain– πριν κρεμάσει για τα καλά το κράνος και τα γάντια του στην ηλικία των 40 ετών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube