Ο Lucas di Grassi πήρε τη νίκη για την Abt Audi Sport στο ePrix της Μαλαισίας

Ο Lucas di Grassi πήρε τη νίκη για την Abt Audi Sport στο ePrix της Μαλαισίας

Σε έναν αγώνα ακατάλληλο για καρδιακούς, η νίκη κατέληξε στον di Grassi μετά από πολλά μηχανικά προβλήματα, οδηγικά λάθη και δυνατές μονομαχίες.

Ο poleman Sebastian Buemi της Renault e.dams άνοιξε ένα προβάδισμα 2,3” από τον Loic Duval στην αρχή του αγώνα, το οποίο εξανεμίστηκε με την έξοδο του safety car, όταν κόλλησε το «γκάζι» της NEXTEV TCR 001 του Oliver Turvey, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στον τοίχο. Στην επανεκκίνηση ο Buemi κρατήθηκε εμπρός από τον Duval, ο οποίος είχε περισσότερο το νου του να κρατήσει πίσω τον Antonio Felix da Costa, τον Nicolas Prost και τον di Grassi.

Στον ένατο γύρο, στα μισά πριν την αλλαγή αυτοκινήτου, ο Prost πέρασε τον da Costa και πήρε την 3η θέση. Και μέσα σε έναν γύρο είχε κιόλας κολλήσει στην ουρά του μονοθεσίου της Dragon Racing που οδηγούσε ο Duval, διεκδικώντας την δεύτερη. Ο Duval τότε άρχισε να μαζεύει την διαφορά των 2,5” από τον Buemi και πήρε την πρώτη θέση όταν ο νικητής του Πεκίνου αναγκάστηκε να σταματήσει με πρόβλημα στο λογισμικό ελέγχου, λίγο πριν τα μισά του αγώνα. Η Renault έφερε τον Prost αμέσως στα pits διότι και αυτός υπέφερε από πρόβλημα υπερθέρμανσης, ενώ στο μεταξύ ο Buemi επέστρεψε στην πίστα σχετικά γρήγορα, αλλά ο ρυθμός του ήταν αργός. Παρά τα προβλήματα, και οι δύο οδηγοί ήταν ακόμη μέσα στους βαθμούς σε αυτή τη φάση του αγώνα.


O Sam Bird τερμάτισε δεύτερος αν και ξεκινούσε από την 14η θέση

Ένα αργό pitstop για τον Duval επέτρεψε στους da Costa και di Grassi να περάσουν μπροστά. Έχοντας κάνει νωρίς το pitstop, έστω υποχρεωτικά, ο Prost βρέθηκε για λίγο επικεφαλής του αγώνα. Αλλά και οι δύο οδηγοί της Renault έπρεπε να εξοικονομήσουν ενέργεια οπότε δεν μπορούσαν να πιέσουν πολύ. Έτσι όταν ο di Grassi πέρασε σχετικά εύκολα τον da Costa, έπιασε γρήγορα τον Prost. Μέσα σε τρεις γύρους, ένα προβάδισμα 5” του Prost μετατράπηκε σε μάχη τεσσάρων οδηγών για την πρωτιά. Ο di Grassi πέρασε πρώτος, με 10 γύρους να απομένουν. Ο da Costa πέρασε επίσης τον Prost αλλά ο Πορτογάλος της Team Aguri Spark SRT έχασε έναν πιθανό βάθρο από πρόβλημα στα ηλεκτρονικά. Ο Prost κράτησε την δεύτερη θέση αλλά μόνο για λίγο, αφού πέντε γύρους πριν το τέλος τον προσπέρασαν ο Duval και ο Jerome d’ Ambrosio, ρίχνοντάς τον στην 4η θέση.


Ο Frijns παρά την έξοδο λίγο πριν το τέλος κατάφερε να τερματίσει και μάλιστα στο βάθρο

Αλλά δύο γύρους αργότερα, ο Duval είχε έξοδο στην Στροφή 1 και έχασε ρυθμό με το μονοθέσιό του πληγωμένο. Αυτό έφερε τον d’ Ambrosio δεύτερο. Ο Robin Frijns, ο οποίος είχε ανέβει για λίγο στην 3η θέση είχε επίσης έξοδο, επιτρέποντας στον Sam Bird, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την 14η θέση, να τον περάσει. Τελικά όμως ανέβηκε στο βάθρο, εκμεταλλευόμενος την έξοδο του Gerom d' Ambrosio. Ενώ για τους άλλους πρωτοπόρους ήταν η ατυχία που τους κόστισε, ο d’ Ambrosio έχει ο ίδιος την ευθύνη για το οδηγικό λάθος στον τελευταίο γύρο που του κόστισε την δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube