«Ο Lorenzo θα κερδίσει αγώνες φέτος», εκτιμά ο Marquez

«Ο Lorenzo θα κερδίσει αγώνες φέτος», εκτιμά ο Marquez

Ο πρωταθλητής Marc Marquez πιστεύει πως ο μεγάλος του αντίπαλος στα MotoGP θα πάρει νίκες φέτος με την Ducati.

Αφήνοντας τη Yamaha για να πάει στην Ducati, o Jorge Lorenzo είχε μέχρι στιγμής πολλά σκαμπανεβάσματα, ανεβαίνοντας στο βάθρο στη Jerez, αλλά τερματίζοντας πολύ πίσω, στη 15η θέση, στο Assen.

Έτσι, ο τρεις φορές πρωταθλητής MotoGP είναι μόλις στην 9η θέση της βαθμολογίας, 58 βαθμούς πίσω από τον team-mate του στην Ducati, τον Andrea Dovizioso, που έχει πάρει δύο νίκες και είναι μόνον 6 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής Marquez.

«Είχα ήδη πει από την αρχή της σεζόν ότι ο Jorge θα ανέβαινε στο βάθρο, ακόμη και ότι θα κέρδιζε αγώνες. Και πιστεύω ακόμα ότι θα πάρει νίκες φέτος», δήλωσε ο Marquez.

«Για να μπορείς να παλέψεις για τον τίτλο, πρέπει να ξέρεις πολλά για τη μοτοσικλέτα και τον εξοπλισμό σου, και όλα πρέπει να είναι στο 100%. Εκεί, στη σταθερότητα, είναι που μειονεκτεί.

«Όμως κάνει μεγάλη προσπάθεια, και είμαι πεπεισμένος ότι η νίκη θα έρθει».

Ο Marquez (φωτ. κάτω) είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής της βαθμολογίας, μετά από τη δεύτερη φετινή νίκη του, στο Sachsenring, στην αρχή του μήνα. Οι διώκτες του είναι όλοι κοντά του.

Ο Maverick Viñales είναι 5 βαθμούς πίσω του, τώρα στα μέσα της σεζόν, με τον Dovizioso στους 6 βαθμούς και τον Valentino Rossi στους 10.

Όταν ζητήθηκε από τον Marquez, σε μια εκδήλωση του χορηγού του, να περιγράψει κάθε αντίπαλό του με μία μόνο λέξη, είπε: «Ο Maverick είναι ταχύτητα, ο Valentino είναι πείρα, ο Dovizioso είναι σταθερότητα. Ο Dani [Pedrosa o team-mate του, που είναι 26 βαθμούς πίσω του] είναι λίγο απ’ όλα αυτά, αλλά αν πρέπει να τον περιγράψω με μία μόνο λέξη, θα πω ταλέντο. Κανείς δεν μιλάει γι’ αυτόν, αλλά χωρίς να κάνει θόρυβο, είναι εκεί».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube