Ο Lorenzo σίγουρος ότι ο Stoner θα ξανατρέξει του χρόνου σε MotoGP

Ο Lorenzo σίγουρος ότι ο Stoner θα ξανατρέξει του χρόνου σε MotoGP

Ο Jorge Lorenzo περιμένει να κάνει ο Casey Stoner κάποιες αγωνιστικές εμφανίσεις με την Ducati ως τρίτος οδηγός της.

Αφότου αποσύρθηκε από τους αγώνες, το 2012, ο Stoner εργάστηκε ως αναβάτης δοκιμών εξέλιξης της Honda, αλλά έφυγε από την ιαπωνική εταιρεία τον περασμένο μήνα για να αναλάβει έναν παρόμοιο ρόλο στην Ducati.

Το ενδεχόμενο να κάνει ο Αυστραλός, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έκτακτες εμφανίσεις σε αγώνες MotoGP με μια τρίτη εργοστασιακή Ducati, ψιθυρίζεται εδώ και καιρό. Κι αυτό ακριβώς περιμένει να γίνει ο φετινός πρωταθλητής, Jorge Lorenzo.

O Stoner ήθελε να αντικαταστήσει τον τραυματία Dani Pedrosa στην αρχή της χρονιάς, όμως η Honda δεν το δέχτηκε, με το σκεπτικό ότι δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί και ίσως να μην ήταν ανταγωνιστικός – οπότε θα κινδύνευε η φήμη του.

«Σίγουρα θα ενθαρρυνθεί να κάνει έκτακτες εμφανίσεις σε κάποιους αγώνες», είπε ο Lorenzo σε συνέντευξή του στο MotoGP.com.

«Πίστευα πως τη χρονιά που πέρασε θα έτρεχε σε αγώνα, αλλά στο τέλος, λόγω των συνθηκών, δεν το έκανε. Θα θέλει να τρέξει στο Phillip Island ή κάποιες άλλες πίστες, σίγουρα θα τον δούμε να παλεύει μαζί μας, πιστεύω για τη νίκη»

Ο Stoner κέρδισε 38 αγώνες MotoGP με την Ducati και τη Honda την περίοδο 2007-2012. Όμως η μόνη του αγωνιστική εμφάνιση από τότε ήταν στις 8 Ώρες της Suzuka, τον Ιούλιο, όπου έπεσε και τραυματίστηκε.

Η Ducati δεν έχει κερδίσει αγώνα από τότε που έφυγε ο Stoner από την ομάδα, στο τέλος του 2010. Όμως ο Lorenzo πιστεύει πως ο 30χρονος Αυστραλός θα είναι δυνατός αν επιστρέψει.

«Έχω δει ελάχιστους, ίσως και κανέναν αναβάτη με φυσικό ταλέντο σαν αυτό του Casey, που να μπορεί να είναι αμέσως γρήγορος με οποιαδήποτε μοτοσικλέτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες», είπε ο Ισπανός.

«Θα ήταν σπουδαίο νέο για όλους αν ο Casey αποφάσιζε να έρθει και να αγωνιστεί ξανά. Το MotoGP είναι πολύ δύσκολο, πολλοί αναβάτες παλεύουν για τη νίκη, όμως το να έχουμε τον Casey ξανά μαζί μας θα ήταν εκπληκτικό.

«Ελπίζω να αποφασίσει να επιστρέψει».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube