Ο Lorenzo παραδέχεται πως Marquez και Pedrosa τον βοήθησαν

Ο Lorenzo παραδέχεται πως Marquez και Pedrosa τον βοήθησαν

Επιβεβαιώνει έμμεσα τον Rossi με όσα είπε στο κανάλι Movistar MotoGP

Ο τίτλος έπρεπε να πάει στην Ισπανία. Marquez και Pedrosa ήξεραν τι διακυβεύονταν για εμένα. Το γεγονός και οι τρεις ήμαστε Ισπανοί με βοήθησε, διότι σε έναν οποιοδήπε άλλο αγώνα θα είχαν προσπαθήσει να με προσπεράσουν, κάτι που τώρα δεν έκαναν. 
 
Με αυτές τις δηλώσεις αμέσως μετά τον αγώνα στο κανάλι Movistar MotoGP, ο Lorenzo ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον Rossi. Μάλιστα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έσπευσε να πει πως και ο Valentino αν ήταν στη θέση του, και είχε από πίσω δύο Ιταλούς αναβάτες να τον ακολουθούν, θα τύγχανε της ίδιας αντιμετώπισης. 
 
Λίγο αργότερα όμως ο Lorenzo και στο πλαίσιο της επίσημης συνέντευξης Τύπου έσπευσε να αλλάξει τις δηλώσεις του και πει πως όταν έλεγε όλα τα παραπάνω δεν ήξερε πως είχε εξελιχθεί όλος ο αγώνας και μόλις οι  Dani και Marc του εξήγησαν κατάλαβε πως ο αγώνας είχε κυλήσει διαφορετικά... 
 
Αναφερόμενος στην κατάκτηση του Τίτλου έκανε μια αναδρομή σε όλη τη σεζόν λέγοντας πως με εξαίρεση κάποιους αγώνες ήταν γενικά εμπρός και σε νίκες, και σε pole positions, και σε ταχύτερους γύρους. Ήμουν μπροστά είπε παντού και άξιζα τον τίτλο. Θα μπορούσα είπε να έχω φτάσει στον τελευταίο αγώνα ακομη και με 40 βαθμούς διαφορά υπέρ μου, αλλά δυστυχώς εξαιτίας κάποιων συγκυριών έφτασα με 7 βαθμούς πίσω από τον Valentino
Ακόμη όμως και υπό πίεση, πήρα την pole position και κέρδισα τον αγώνα και τον Τίτλο, παρά το γεγονός ότι έτρεξα απέναντι σε δύο Honda, οι οποίες ήταν πολύ γρήγορες, ειδικά προς το τέλος του αγώνα (σσ: δεύτερη παραδοχή ότι οι Honda ήταν πιο γρήγορες αλλά δεν έκαναν κίνηση να τον περάσουν...). 
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως η ιστορία έγραψε Lorenzo Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ενώ οι δηλώσεις και ο απόηχος των όσων έγιναν στους τρεις τελευταίους αγώνες θα κάνει καιρό να «καθίσει». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube