O Lopez πρωταθλητής WTCC

O Lopez πρωταθλητής WTCC

O Jose Maria Lopez κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού με μια νίκη στη Suzuka, στο τιμόνι του Citroen C-Elysee.

Ήταν η ένατη νίκη μέσα στη χρονιά για τον Αργεντινό, που σημειωτέον συμμετέχει φέτος κανονικά στο WTCC για πρώτη φορά και είχε να αντιμετωπίσει τόσο τον 4 φορές πρωταθλητή WTCC, Yvan Muller, όσο και τον 9 φορές πρωταθλητή WRC, Sebastien Loeb, με ίδια αυτοκίνητα.

Ο Lopez χρειαζόταν μόνο μια 4η θέση για να εξασφαλίσει τον τίτλο, αλλά ξεκίνησε από την pole position και πήρε άνετα τη νίκη μετά από έναν άψογο αγώνα.

Δεύτερος στη Suzuka θα ήταν ο περσινός πρωταθλητής Yvan Muller, αλλά το Citroen του έμεινε από βλάβη. Έτσι στο βάθρο μαζί με τον Lopez ανέβηκαν o Tom Chilton (Chevrolet Cruze) και o Sebastien Loeb (Citroen C-Elysee).

Στον δεύτερο αγώνα της Suzuka, όπου εκκίνησαν με την αντίστροφη κατάταξη του πρώτου αγώνα, ο Gabriele Tarquini πήρε την πρώτη του φετινή νίκη με το Honda Civic – που ήταν και η πρώτη για την εργοστασιακή ομάδα (ο Μαροκινός Mehdi Bennani είχε νικήσει με ένα «ιδιωτικό» Civic στη Σαγκάη).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube