O Loeb στο Rally Dakar

O Loeb στο Rally Dakar

Ο Sebastien Loeb θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Rally Dakar τον Ιανουάριο του 2016, στο τιμόνι ενός Peugeot 2008 DKR.

O Γάλλος, εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC, θα έχει πλοηγό-συνοδηγό τον Daniel Elena, με τον οποίο έχει πάρει όλες τις νίκες του στο WRC.

Οι Loeb και Elena θα προστεθούν στο ήδη πλούσιο ρόστερ της Team Peugeot Total, που περιλαμβάνει επίσης τους πολυνίκες του Dakar: Carlos Sainz, Stephane Peterhansel και Cyril Despres (από τις μοτοσικλέτες).

Φέτος το Dakar διασχίζει την Αργεντινή και τη Βολιβία σε 13 ημέρες.

Ο Loeb δοκίμασε το 2008 DKR στο Μαρόκο τον Ιούνιο και θα ξαναπάει εκεί για να συμμετάσχει στον επόμενο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Cross-Country, το Ράλι του Μαρόκου, στις 3-9 Οκτωβρίου.

Στο Μαρόκο ο Sainz θα αγωνιστεί με το τελευταίο, εξελιγμένο 2008 DKR16, ενώ ο Loeb θα οδηγήσει το μοντέλο του 2015.

Ο Loeb, που αγωνίζεται με τη Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), δήλωσε: «Το Dakar είναι εντελώς διαφορετικό από τους αγώνες που κάνω τώρα. Θα είναι πολύ μακρύ, πάνω από δύο εβδομάδες, και πρέπει να έχεις την αντοχή να φροντίζεις τον οδηγό και το αυτοκίνητο. Είναι μια άλλη προσέγγιση στους αγώνες, που θα την ανακαλύψω τον Ιανουάριο.

«Όταν δοκίμασα το Peugeot 2008 DKR τον Ιούνιο, αμέσως μου φάνηκε εντυπωσιακό – και βέβαια έχει αλλάξει πολύ από τότε.

«Αυτό που εξέπληξε πάνω απ’ όλα είναι το πόσο διαφορετική εμπειρία είναι το αυτοκίνητο του Dakar: Στο WRC είχα συνηθίσει να παρακάμπτω τα εμπόδια, αλλά με αυτό το αυτοκίνητο απλά τα περνάς από πάνω και χρειάζεσαι χρόνο για να το πιστέψεις και να έχεις αυτοπεποίθηση. Είχα επίσης συνηθίσει τις πολύ λεπτομερείς σημειώσεις. Στους αγώνες Cross-Country πρέπει να βρίσκεις μόνος σου το δρόμο και να αυτοσχεδιάζεις.

«Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που οδήγησα κάποιο ντίζελ αυτοκίνητο σε αγώνα. Υπάρχουν λοιπόν πολλά που πρέπει να μάθω, αλλά ανυπομονώ να τα ανακαλύψω».

Στα 41 του, ο Loeb είναι για πολλούς ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός αγώνων σήμερα, αφού έχει κορυφαίες διακρίσεις στα ράλι, τα αυτοκίνητα τουρισμού, τα σπορ πρωτότυπα και ειδικούς αγώνες όπως η ανάβαση του Pikes Peak.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube