Ο “Konstantinos” σε δοκιμές στην ιταλική F4 [video]

Ο “Konstantinos” σε δοκιμές στην ιταλική F4 [video]

Ο πρωταθλητής καρτ Κωνσταντίνος Τράκκας δοκίμασε στην ιταλική F4, στον θεσμό που έτρεξε το '16 ο Mick Schumacher, γιος του Michael. Και δέχτηκε πρόταση να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του 2017.

Ο 16χρονος Έλληνας πρωταθλητής των kart "Konstantinos" (αγωνιστικό ψευδώνυμο του Κωνσταντίνου Τράκκα) βρέθηκε στην Ιταλία για δωρεάν συμμετοχή σε ολοήμερο test Formula 4.

Συμμετείχε προσκεκλημένος από την ιταλική αγωνιστική ομάδα ανάδειξης ταλαντούχων οδηγών, Antonelli Motorsport, μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας. Η τιμητική αυτή πρόσκληση αποτελεί διεθνή αναγνώριση του Έλληνα πιλότου και προβολή της Χώρας μας.

Η αγωνιστική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο διεθνές αυτοκινητοδρόμιο Adria International Raceway τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016. Στην ημερίδα συμμετείχαν με την ίδια ομάδα 5 ταλαντούχοι νεαροί διεθνείς πιλότοι: ο 17χρονος Βέλγος Magnus Gilles, πρωταθλητής Γαλλίας Formula 4 2016, δύο 18χρονοι Σκανδιναβοί, ο 14χρονος Δανός καρτίστας Noah Watt, και ο 16χρονος Έλληνας Konstantinos.

Παρά τον άστατο καιρό, που χαρακτηριζόταν από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και αντίξοες εναλλασσόμενες συνθήκες (ομίχλη, χιονόνερο, βροχή), η αγωνιστική ημερίδα εξελίχθηκε ομαλά και ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, με όλους τους πιλότους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.



Ο Konstantinos έδειξε υψηλή οδηγική ικανότητα, προσαρμοστικότητα στις συνεχείς αλλαγές συνθηκών, σταθερότητα και διαρκή βελτίωση. Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής ημερίδας έγινε επίσημη πρόταση από τον αρχηγό της ομάδας Marco Antonelli για ένταξη του Κωνσταντίνου στην ομάδα και συμμετοχή του στο Ιταλικό πρωτάθλημα Formula 4 το 2017.

Μετά την τιμητική συμμετοχή του στη διεθνή αγωνιστική ημερίδα, ο Konstantinos θα συνεχίσει τις προπονήσεις με εντονότερο ρυθμό σε διεθνή αυτοκινητοδρόμια το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, με στόχο τη σωστή προετοιμασία του για το πρωτάθλημα Formula 4 που ξεκινάει τον Απρίλιο του 2017.

Δελτίο Τύπου

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube