Ο Gigi Galli μπαίνει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA Rallycross [video]

Ο Gigi Galli μπαίνει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA Rallycross [video]

Ο Ιταλός Gigi Galli θα κάνει στον αγώνα της πατρίδας του ντεμπούτο στο πρωτάθλημα FIA Rallycross.

Ο Gigi Galli ξεκινά ένα 3ετές πρόγραμμα εμπλοκής στο Rallycross με δική του ομάδα και νέο αυτοκίνητο, το KIA Rio Supercar, το πρώτο του είδους για την εταιρεία.

Ο αγώνας της Ιταλίας είναι ο προτελευταίος του φετινού πρωταθλήματος World RΧ, όπως λέγεται επισήμως το FIA Rallycros. Και θα διεξαχθεί στo Franciacorta International Circuit, στην Brescia το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου.

Ο πετυχημένος πρώην οδηγός του WRC, αγαπημένος των θεατών για τα εντυπωσιακά του περάσματα, συμμετείχε και στο περσινό αντίστοιχο event με ένα Ford Fiesta. Φέτος πάει ένα βήμα πιο πέρα, καθώς συμμετέχει με νέα ομάδα και καινούργιο αυτοκίνητο. Ο μακροχρόνιος σχεδιασμός δείχνει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και φυσικά αναβαθμίζει το World RX.



Ο Giovanni Bernacchini, συνοδηγός του Galli στο WRC, θα είναι ο άνθρωπος κλειδί της ομάδας. «Είμαι ενθουσιασμένος με την συμμετοχή μου στο World RX», δήλωσε πριν λίγες εβδομάδες ο Galli, ο οποίος έχει λάβει μέρος σε 66 αγώνες WRC και έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο. «Οι οπαδοί μου με ώθησαν να το κάνω. Και το πάθος μου για τους αγώνες, που είναι ακόμη ισχυρό. Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτικής της νέας ομάδας που δημιουργήσαμε, γύρω από το νέο αυτοκίνητο. Και φυσικά χαίρομαι πολύ που έχω τον Giovanni στο πλευρό μου και σε αυτό το εγχείρημα. Θα κάνουμε το ντεμπούτο μας στον αγώνα της Ιταλίας. Σκοπός μας είναι φυσικά να κερδίσουμε, αλλά θα ήταν ανόητο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε με την πρώτη φορά. Θα δείξουμε όμως σε όλους πόσο σκληρά έχουμε δουλέψει».

Ο Ιταλός οδηγός παρουσίασε για πρώτη φορά στον Τύπο το KIA Rio Supercar την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια ειδικά οργανωμένη περίοδο δοκιμών στην πίστα όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας.


Ο Galli είναι αισιόδοξος για το νέο αυτοκίνητο που έχει εξελιχθεί από την Danisi Engineering, παρά τα πολύ λίγα χιλιόμετρα δοκιμών.

«Το σημαντικό είναι ότι έχουμε καταφέρει να είμαστε πιστοί στο χρονοδιάγραμμα. Τώρα πρέπει να κάνουμε τον αγώνα, και να κοιτάξουμε την εξέλιξη βήμα βήμα», ήταν τα πρώτα λόγια του Galli μετά την δοκιμή. «Δεν θέλω να μιλήσω ακόμη για αποτελέσματα. Είμαστε στην αρχή ενός τριετούς προγράμματος. Στην ουσία, η πραγματική μάχη για εμάς ξεκινά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 2016».

Στον αγώνα θα συμμετάσχει επίσης ο πρώην οδηγός F1 Gianni Morbidelli, ο οποίος να θυμίσουμε είχε 67 εκκινήσεις σε GP και μία παρουσία στο βάθρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube