Ο «Γιατρός» τάχει... 300!

Ο «Γιατρός» τάχει... 300!

Το νέο ρεκόρ του Valentino Rossi

Την Κυριακή, στην εκκίνηση του αγώνα στο Silverstone, ο Valentino Rossi θα σπάσει άλλο ένα ρεκόρ: Θα ξεκινήσει τον 300ό αγώνα της πολύχρονης καριέρας του. 
 
Μιας καριέρας που από μόνη της είναι ένα ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες, αφού ο Rossi ξεκίνησε να τρέχει το 1996 και μέχρι σήμερα συμμετέχει ανελλιπώς στο πιο απαιτητικό ίσως πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 
Και είναι... μόλις 38 ετών!
Και μάχεται και διψά για νίκη σαν 18άρης!
Και δεν θέλει να ακούσει λέξη ότι θα εγκαταλείψει τις πίστες!
 
Ναι, αυτός είναι ο  Valentino Rossi, γι' αυτό τον λατρεύουν όλοι, γι' αυτό έχει γίνει (δίκαια) Ο μύθος ή ο θρύλος του Moto GP.
 
Στη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του στις πίστες, έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα στα 125 cc, ένα στα 250 cc και επτά στη μεγάλη κατηγορία, ενώ έχει τρέξει σε 27 διαφορετικές πίστες σε 19 συνολικά χώρες.
Επίσης μετρά 89 συνολικά νίκες σε 23 πίστες, ενώ έχει ανέβει στο βάθρο (σε διάφορες θέσεις μέσα στην τριάδα) σε 26 από τις 27 πίστες που μετρά το Moto GP. 
Ποια είναι αυτή που του λείπει;
Το Spileberg της Αυστρίας που όμως βρίσκεται μόνον δύο χρόνια στο πρωτάθλημα.
 
Nα σημειώσουμε πως η πρώτη φορά που ο Rossi κέρδισε στην κορυφαία κατηγορία ήταν σε βρετανικό έδαφος, στον αγώνα του  Donington Park το 2000, ενώ στο Silverstone κέρδισε (υπό βροχή) τελευταία φορά το 2015. 
Και είναι σίγουρο ότι την Κυριακή θα παλέψει για μια ακόμη νίκη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube