Ο Γιάννης Λάντζης στον 3ο γύρο του CIK FIA Academy Trophy

Ο Γιάννης Λάντζης στον 3ο γύρο του CIK FIA Academy Trophy

Tο Academy Trophy θεωρείται ο κορυφαίος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω των αγώνων καρτ.

Η CIK-FIA σε συνεργασία με τον κατασκευστή σασί Parolin Racing Kart τα πρώτα χρόνια και το OTK Group (Tony, Exprit,Kosmic, FA) στη συνέχεια, διοργανώνει το απόλυτα ενιαίο πρωτάθλημα για οδηγούς της κατηγορίας Junior.

Φέτος συμμετέχουν 49 αθλητές από 39 χώρες. Παραλαμβάνουν ολόιδια καρτ έπειτα από κλήρωση και έχοντας περιορισμό και στον αριθμό των ελαστικών, διεκδικούν το καλύτερο. Οι οδηγοί που διακρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, χαράζουν ήδη τη δική τους πορεία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Ελλάδα είναι παρούσα από την πρώτη κιόλας χρονιά διεξαγωγής του κορυφαίου αυτού θεσμού. Φέτος εκπρόσωπος της χώρας μας είναι ο Γιάννης Λάντζης.

Ο Έλληνας οδηγός και ο μηχανικός του Κώστας Χατζής βρίσκονται στη Φιλανδία για τον τρίτο γύρο του θεσμού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε χθες Παρασκευη με ελεύθερα δοκιμαστικά σκέλη. Το Σάββατο θα γίνουν οι κατατακτήριες δοκιμές και τα προκριματικά σκέλη, ενώ την Κυριακή ο τελευταίος κατατακτήριος αγώνας και ο τελικός. Η συμμετοχή στον οποίο είναι ο στόχος του Έλληνα οδηγού.

Οι ελεύθερες δοκιμές πήγαν γενικά καλά. Με βροχή στο 1ο σκέλος έμεινε στον 6ο γύρο λόγω βλάβης στον κινητήρα. Στο 2ο, επίσης με βροχή, ολοκλήρωσε 13ος, στο 3ο ανέβηκε όγδοος και στο 4ο, με την πίστα να στεγνώνει και τη βρεγμένη γόμα να έχει γίνει γλίτσα, ολοκλήρωσε στην 6η θέση. Ενώ λίγο πριν το τέλος είχε πιάσει το ρυθμό της 3άδας. Το θετικό για την ψυχολογία του Γιάννη είναι ότι σε κάθε σκέλος βελτίωνε το χρόνο του, πράγμα που δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο σε ό,τι έχει να κάνει με το set up και την κατανόηση της πίστας, γενικότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube